Postavke proxy servera se koriste da programu Internet Explorer ukažu na mrežnu adresu posredničkog servera (naziva se i proxy server) koji se na nekim mrežama koristi između pregledača i Interneta. Promenu postavki proxy servera obično treba da uradite samo ako ste povezani sa Internetom putem korporacijske mreže. Internet Explorer po podrazumevanoj vrednosti automatski otkriva postavke proxy servera. Međutim, možda ćete morati ručno da podesite proxy server pomoću informacija koje ste dobili od administratora mreže. Evo na koji način:

Promena postavki proxy servera

  1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Internet Explorer.

  2. Kliknite na dugme Alatke i izaberite stavku Internet opcije.

  3. Izaberite karticu Veze i kliknite na dugme Postavke LAN-a.

  4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristite proxy server za LAN.

  5. U polju Adresa otkucajte adresu proxy servera.

  6. U polju Port otkucajte broj porta.

  7. Ako vaša mreža zahteva posebne adrese proxy servera za različite usluge, kao što je HTTP, HTTPS ili FTP, kliknite na dugme Više opcija, a zatim otkucajte adrese pojedinačnih proxy servera koji treba da se koriste.

  8. Kada završite sa vršenjem promena, kliknite na dugme U redu da biste se vratili u Internet Explorer.

Napomena

  • U nekim korporativnim okruženjima mrežne postavke ili postavke proxy servera može poništiti ili isključiti administrator.