Promena jezika prikaza

Jezik prikaza je jezik koji Windows koristi u čarobnjacima, dijalozima, menijima, temama pomoći i podrške i drugim stavkama u korisničkom interfejsu. Neki jezici prikaza su podrazumevano instalirani, dok je za druge potrebno da instalirate dodatne jezičke datoteke. Kada promenite jezik prikaza, on se menja za čitav vaš korisnički nalog, ali ne i na ekranu dobrodošlice. Ukoliko želite da podesite jezik prikaza za više korisnika ili jezik prikaza na ekranu dobrodošlice, pogledajte odeljak Primena regionalnih i jezičkih postavki na rezervisane naloge.

  1. Otvorite opciju „Regionalne i jezičke opcije“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sat, jezik i region, a zatim izabrati stavku Regionalne i jezičke opcije.

  2. Izaberite karticu Tastature i jezici.

  3. U okviru stavke Jezik prikaza odaberite jezik na listi i kliknite na dugme U redu.

Napomena

  • Ukoliko ne vidite listu jezika prikaza, potrebno je da prvo instalirate dodatne jezičke datoteke. Za više informacija pogledajte odeljak Instaliranje jezika prikaza.

Kada promenite jezik prikaza, može se desiti da tekst u menijima i dijalozima za neke programe ne bude na jeziku koji želite. To se dešava ako program ne podržava Unikod. Za više informacija o promeni teksta u menijima i dijalozima za programe koji ne podržavaju Unikod, pogledajte odeljak Promena lokalnog standarda sistema.