Demonstracija: dijagnostikovanje problema i dobijanje pomoći

Slika rolne filma

Kada naiđete na problem sa računarom ili imate pitanje u vezi sa operativnim sistemom Windows, treba da znate gde da pronađete pravu pomoć. Ova demonstracija vam pokazuje kako da koristite opciju „Windows pomoć i podrška“ da biste pronašli odgovore koji su vam potrebni i pristupili drugim opcijama podrške.

Pročitajte transkript

Ako ikada budete imali neki problem sa računarom ili pitanje u vezi sa operativnim sistemom Windows, treba da znate kako da pronađete pravu pomoć.

Prvo mesto gde bi trebalo da potražite pomoć jeste Windows pomoć i podrška kojoj možete pristupiti upravo ovde, u „Start“ meniju. Ako ste povezani na Internet, uverite se da je opcija „Pomoć i podrška“ postavljena da pretražuje sadržaj na mreži. Ovo će obezbediti da dobijete najnovije informacije.

Polje za pretragu je dobro mesto za početak. Prvo, unesite nekoliko ključnih reči o svom problemu. Zatim, kliknite na ovo dugme.

Ovde će se pojaviti teme koje se podudaraju sa vašim ključnim rečima. Da biste otvorili rezultat pretrage, kliknite na njegov naslov. Možete da kliknete na bilo koji odeljak da biste ga proširili. Da biste se vratili na listu rezultata, kliknite na dugme Nazad.

Pogledajmo sada neke od resursa koji su dostupni na matičnoj stranici opcije „Pomoć i podrška“. Uvek možete da stignete tamo tako što ćete na traci sa alatkama kliknuti na dugme Matična stranica. Imajte u vidu da opcije koje vidite na ovoj stranici mogu da se razlikuju u zavisnosti od proizvođača vašeg računara.

Kategorije na matičnoj stranici su dobro mesto za traženje odgovora. Na primer, možete posetiti Web lokaciju „Windows pomoć i podrška na mreži“ da biste videli širok opseg informacija o korišćenju operativnog sistema Windows i možete da koristite sadržaj da biste pretraživali pomoć po temama. Uradimo to sada.

U sadržaju kliknite na kategoriju. Isprobajmo kategoriju Bezbednost i privatnost. Ova stranica kategorije prikazuje listu tema pomoći i veze ka dodatnim kategorijama.

Ako ste pretražili Windows pomoć i podršku i niste našli ono što ste tražili, kliknite na dugme Pitaj da biste videli druge opcije podrške. Na primer, opcija „Windows daljinska pomoć“ vam omogućava da pozovete prijatelja sa dobrim poznavanjem računara da se daljinski poveže sa vašim računarom i možete posetiti Windows zajednice na mreži da biste dobili pomoć od drugih korisnika operativnog sistema Windows. Imajte u vidu da opcije koje vidite na ovoj stranici mogu da se razlikuju u zavisnosti od proizvođača vašeg računara.

Sada ste upoznati sa različitim načinima kako da brzo dobijete pomoć.