Prilikom korišćenja bezbednog režima za rešavanje problema sa računarom, od pomoći vam mogu biti sledeće alatke i funkcije.

 • Otvorite alatku „Oporavak sistema“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, izabrati stavku Pribor, izabrati stavku Sistemske alatke, a zatim izabrati stavku Oporavak sistema. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Vratite sistem računara u stanje u kom je bio u prethodnoj tački u vremenu. Za više informacija pogledajte odeljak Oporavak sistema: najčešća pitanja.

 • Otvorite kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla.

  Pristupite različitim alatkama za menjanje postavki u sistemu Windows.

 • Otvorite upravljač uređajima tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i održavanje, a zatim izabrati stavku Upravljač uređajima. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Ažurirajte upravljačke programe za uređaje i konfigurišite hardver instaliran na računaru. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog.

 • Otvorite alatku „Prikazivač događaja“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i održavanje, izabrati stavku Administrativne alatke, a zatim kliknuti dvaput na stavku Prikazivač događaja. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Prikažite detaljne stavke o sistemskim i programskim događajima na računaru. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Za više informacija pogledajte odeljak Koje informacije se prikazuju u evidenciji događaja?

 • Otvorite stavku „Sistemska informacija“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, izabrati stavku Pribor, izabrati stavku Sistemske alatke, a zatim izabrati stavku Sistemska informacija.

  Prikažite detalje o konfiguraciji hardvera, komponenata i upravljačkih programa na računaru. Za više informacija pogledajte odeljak Šta je „Sistemska informacija“?

 • Otvorite komandnu liniju tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, izabrati stavku Pribor, a zatim izabrati stavku Komandna linija.

  Ako ste napredni korisnik, otvorite prozor komandne linije da biste koristili alatke komandne linije. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Za više informacija pogledajte odeljak Komandna linija: najčešća pitanja.

 • Otvorite alatku „Uređivač registratora“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, otkucati regedit u polju za pretragu, a zatim pritisnuti taster ENTER. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Ako ste napredni korisnik, izmenite Windows datoteke registratora. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Za više informacija pogledajte odeljak Šta je „Uređivač registratora“?