Odricanje odgovornosti za operativni sistem Windows Vista

 • Windows Aero, Windows Flip 3D navigacija, Planirano pravljenje rezervne kopije i mrežno pravljenje rezervne kopije, Windows Meeting Space i Tablet tehnologija su dostupni u izdanju Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.

 • Windows BitLocker šifrovanje disk jedinice i Complete PC rezervna kopija i oporavak računara su dostupni u izdanju Windows Vista Ultimate.

 • Sve Windows Vista funkcije neće biti dostupne za upotrebu na svim Windows Vista PC računarima koji nose oznaku Capable. Svi Windows Vista računari sa oznakom Capable Windows Vista moći će da prenesu najvažnije funkcije operativnog sistema Windows Vista, kao što su inovacije u organizovanju i pronalaženju informacija, bezbednost i pouzdanost. Neke funkcije – kao što je novi Windows Aero korisnički interfejs – dostupne u određenim izdanjima operativnog sistema Windows Vista, zahtevaju napredni ili dodatni hardver.

 • Pridruživanje domenu, Podrška za smernice grupe, Windows Faks i skener, Sistem za šifrovanje datoteka (EFS), Kopija u senci, Korporativni roaming, Vanmrežne datoteke i fascikle i Udaljena radna površina su dostupni u izdanjima Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.

 • Pokretanje e-pošte iz Windows foto-galerije će pokrenuti e-poruku sa fotografijama ukoliko je Windows Live Mail vaša podrazumevana aplikacija za poštu. Ukoliko Windows Live Mail nije vaša podrazumevana aplikacija za poštu, pokretanje e-pošte iz foto-galerije će omogućiti promenu dimenzija i prilaganje fotografija kao priloga e-pošte u podrazumevanom klijentu za poštu.

 • Premium Windows Vista igre, kao što su Chess Titans, Mahjong Titans, Purble Place i Inkball su dostupne u izdanju Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate.

 • Za video konverzaciju u programu Windows Live Messenger vi i vaš kontakt bi trebalo da imate Veb kameru i zvučnik i slušalice i pristup širokopojasnoj Internet vezi.

 • Možda će se primeniti troškovi pretplate kod dobavljača Internet usluga ili drugi troškovi usluga. Za usluge Interneta na mobilnim uređajima proverite servisni plan dobavljača bežičnog Interneta za oblasti sa pristupom i cene.

 • Izdanja operativnog sistemaWindows Vista označena kao verzije „N“ ili „KN“ imaju istu funkcionalnost kao odgovarajuća izdanja operativnog sistema Windows Vista, osim što ne uključuju Windows Media Player i srodne tehnologije poput aplikacije Windows Movie Maker. Moraćete da odvojeno instalirate muzički plejer kako biste reprodukovali ili kreirali audio CD-ove, medijske datoteke ili lične video snimke, organizovali sadržaj biblioteke medija, kreirali plejliste, prebacivali medije na prenosive muzičke plejere, delili fotografije na kućnoj mreži ili vršili druge zadatke u vezi sa muzičkim plejerom.

 • Mogućnost korišćenja funkcije „Višejezički korisnički interfejs“ za primenu jedne slike sa svim jezicima korisničkog interfejsa operativnog sistema Windows dostupna je samo u izdanjima Enterprise i Ultimate. Za detalje pogledajte TechNet.

 • Windows Media Center je dostupan u izdanjima Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate. TV reprodukcija i funkcije snimanja zahtevaju integrisan ili spoljašnji USB TV tjuner. Podržava do dva TV tjunera u svim podržanim regionima koji su podložni Windows Vista kompatibilnosti sa lokalnim TV standardima; dodatna podrška za DTV/HDTV tjuner je dostupna u SAD i Južnoj Koreji sa kompatibilnim hardverom. Da biste uživali u pogodnostima usluge Windows Media Center, preporučuje se Internet pristup; za neke funkcije, kao što su Microsoft elektronski vodič za programiranje, on je obavezan. Možda će se primeniti troškovi pretplate kod dobavljača Internet usluga ili drugi troškovi usluga. Microsoft elektronski vodič za programiranje nije dostupan u svim regionima ili zemljama. Narezivanje DVD-ova, TV funkcije i podrška za daljinski upravljač mogu varirati u zavisnosti od proizvođača i/ili zahtevati dodatne kupovine. Podrška za Media Center Extender ili Xbox 360 zahteva ožičenu ili bežičnu kućnu mrežu i dodatnu kompatibilnu opremu za umrežavanje. Poštujte autorska prava.

 • Dodatna kompatibilna oprema za umrežavanje može biti potrebna za postavljanje ožičene ili bežične kućne mreže ili za pristup njima.

 • Da biste uspostavili poziv s računara na računar, oba korisnika moraju da imaju instaliran Messenger, kompatibilan mikrofon i zvučnike ili slušalice i Internet pristup (Veb kamera i širokopojasni internet su potrebni za video). Pozivanje sa računara na telefon može da se koristi samo za izlazne pozive. Primaocima mogu biti naplaćeni ovi pozivi putem mobilnog operatera. Mogućnost pozivanja telefona je usluga koja se plaća i koju pruža treća strana. Ukoliko je ovo vaš prvi poziv iz aplikacije Windows Live Messenger, prvo kliknite na dugme „Saznajte više“ da biste dovršili proces registracije.

 • Planirano i pravljenje rezervne kopije na mreži je dostupno u izdanjima Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business i Windows Vista Ultimate.

 • Windows SideShow je dostupan u izdanjima Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise i Windows Vista Ultimate.

 • Windows DVD Maker, HD podrška za Windows Movie Maker, Chess Titans i Mahjong Titans je dostupna u izdanjima Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate.