Windows Media Player možete da koristite za pronalaženje stavki u biblioteci ili u prodavnici na mreži u koju ste se prijavili. Takođe možete pronaći lokaciju datoteka iz biblioteke uskladištenih na računaru ili preći na muziku na istom albumu.

Prikaži sve

Pretraživanje stavki u biblioteci

Da biste lako pronašli stavke u biblioteci, važno je da datoteke imaju potpune i precizne informacije o medijima. Ako je potrebno, možete da dodate ili uredite informacije o medijima za datoteke.

 1. Izaberite karticu Biblioteka.

 2. Na traci adrese kliknite na dugme Izaberi kategorijuSlika dugmeta „Izaberi kategoriju“, a zatim izaberite tip medija koji želite da potražite. Na primer, izaberite stavku Slike ako želite da pretražujete slike u biblioteci.
 3. U polju za pretragu otkucajte tekst koji želite da pronađete. Imajte na umu da nije moguće koristiti džoker znakove kao što su * i ? prilikom pretrage.

  Da biste obrisali kriterijum prethodne pretrage, kliknite na dugme Obriši pretraguSlika dugmeta „Obriši pretragu“.

  Možete i da izvršite napredna pretraživanja.

Pronalaženje lokacije na kojoj je datoteka uskladištena na računaru

 1. Izaberite karticu Biblioteka i potražite datoteku koju želite da pronađete na računaru. Ili, ako je datoteka prikazana u oknu liste, pređite na 2. korak.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku, a zatim izaberite stavku Otvori lokaciju datoteke.

 3. Da biste pronašli lokaciju na kojoj se nalaze sve datoteke unutar kategorije, uradite sledeće:

  1. Na traci adrese kliknite na dugme Izaberi kategorijuSlika dugmeta „Izaberi kategoriju“, a zatim izaberite kategoriju koju želite, na primer Muzika.
  2. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na stavku Biblioteka, a zatim izaberite stavku Prikaži više prikaza.

  3. U oknu za navigaciju izaberite stavku Fascikla. Kolona u oknu sa detaljima prikazuje putanju do svih datoteka iz te kategorije.

Pronalaženje datoteka koje su nedavno dodate u biblioteku

Datoteke koje su dodate u biblioteku u proteklih 30 dana prikazane su u prikazu Nedavno dodato u biblioteci. Ovaj prikaz uključuje datoteke koje su dodate iz praćenih fascikli, preuzete iz prodavnice na mreži, kopirane sa uređaja ili prevučene iz fascikle u biblioteku.

 1. Izaberite karticu Biblioteka.

 2. Na traci adrese kliknite na dugme Izaberi kategorijuSlika dugmeta „Izaberi kategoriju“, a zatim izaberite kategoriju u kojoj želite da tražite, na primer Muzika.
 3. U oknu za navigaciju izaberite stavku Nedavno dodato. Ako je prikaz prazan, to znači da nijedna datoteka nije nedavno dodata u tu kategoriju.

Pronalaženje datoteka preuzetih sa prodavnice na mreži

 1. Izaberite karticu Biblioteka.

 2. Na traci adrese kliknite na dugme Izaberi kategorijuSlika dugmeta „Izaberi kategoriju“, a zatim izaberite kategoriju u kojoj želite da tražite, na primer Muzika.
 3. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na stavku Biblioteka, a zatim izaberite stavku Prikaži više prikaza.

 4. U oknu za navigaciju izaberite stavku Prodavnice na mreži.

  U oknu sa detaljima, datoteke u biblioteci su grupisane po prodavnici na mreži iz koje potiču.

Pronalažanje muzike sa istog albuma u biblioteci

Kada se pesma nalazi na spisku numera u oknu liste, možete brzo da pronađete ostale pesme sa istog albuma.

 • U oknu liste kliknite desnim klikom miša na pesmu i izaberite stavku Pronađi u biblioteci.

  Player će prikazati sve pesme sa istog albuma koje se nalaze u biblioteci.