U nekom trenutku ćete verovatno naići na računarski problem ili zadatak koji vas zbunjuje. Da biste razrešili problem, potrebno je da znate kako da pronađete odgovarajuću pomoć. Ovaj članak pruža pregled najboljih tehnika.

Korišćenje sistema Windows pomoć i podrška

Windows pomoć i podrška predstavlja ugrađeni sistem pomoći za Windows. To je mesto na kome možete dobiti brze odgovore na uobičajena pitanja, predloge za rešavanje problema i uputstva kako da uradite određene stvari. Međutim, imajte u vidu da vam to neće pomoći sa programom koji nije deo operativnog sistema Windows – u tom ćete slučaju morati da pogledate pomoć za taj program (pogledajte odeljak „Pronalaženje pomoći za program“ u nastavku).

Da biste otvorili sistem Windows pomoć i podrška, kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izaberite stavku Pomoć i podrška.

Pretraživanje pomoći

Najbrži način za pronalaženje pomoći jeste da u polje za pretragu otkucate jednu ili više reči. Na primer, da biste dobili informacije o bežičnom umrežavanju, otkucajte termin bežična mreža, a zatim pritisnite taster ENTER. Pojavljuje se lista rezultata, a najkorisniji rezultati će biti prikazani na vrhu. Kliknite na neki od rezultata da biste pročitali temu.

Slika polja za pretragu u sistemu Windows pomoć i podrška
Polje za pretragu u sistemu Windows pomoć i podrška

Ako ste povezani sa Internetom, vaše pretrage mogu da obuhvataju nove teme pomoći i najnovije verzije postojećih tema sa Veb lokacije Windows pomoć na mreži. Da biste saznali kako da pronađete ove ispravke, pogledajte članak Pronalaženje najnovijeg sadržaja pomoći.

Pregledanje pomoći

Tekstove pomoći možete pretraživati po temi. Kliknite na dugme Pregledaj pomoćSlika dugmeta „Pregledaj pomoć“ u sistemu Windows pomoć i podrška, a zatim sa liste naslova tema koja se pojavljuje izaberite neku stavku. Naslovi tema mogu sadržati tekstove pomoći ili druge naslove tema. Kliknite na temu pomoći da biste je otvorili ili kliknite na drugi naslov da biste zašli dalje u listu tema.
Slika pregledanja tekstova pomoći po temi u sistemu Windows pomoć i podrška
Pregledanje pomoći po temama

Pronalaženje pomoći za program

Gotovo svaki program ima svoj ugrađeni sistem pomoći.

Da biste otvorili sistem pomoći za program:

  • U meniju Pomoć programa izaberite prvu stavku sa liste, kao što je „Prikaži pomoć“, „Teme pomoći“ ili slična fraza. (Ovaj tekst će se razlikovati.)
    – ili –
    Pritisnite taster F1. Ovaj funkcijski taster otvara pomoć u gotovo svakom programu.

Pronalaženje pomoći za dijaloge i prozore

Pored pomoći specifične za program, neki dijalozi i prozori sadrže veze do tema pomoći o svojim specifičnim funkcijama. Ako ugledate znak pitanja u krugu ili kvadratu ili obojeni i podvučeni tekst veze, kliknite na to da biste otvorili odgovarajuću temu pomoći.

Slika veza do pomoći u dijalozima i prozorima
Veze do pomoći u dijalozima i prozorima

Pronalaženje pomoći od drugih korisnika operativnog sistema Windows

Ako informacije iz pomoći ne mogu da pruže odgovor na vaše pitanje, možete pokušati da pronađete pomoć od drugih korisnika operativnog sistema Windows.

Pretraga Veb lokacije Microsoft Answers

Microsoft Answers je zajednica na mreži u okviru koje možete da pronađete odgovore na pitanja o operativnom sistemu Windows. Ona sadrži informacije korporacije Microsoft i drugih korisnika operativnog sistema Windows. Veb lokaciju Microsoft Answers možete da pretražite da biste videli da li je neko drugi već rešio vaš problem. Druga mogućnost je da pregledate najčešća pitanja i odgovore da biste videli da li možete pronaći informacije koje su vam potrebne. Ako to nije moguće, objavite pitanje na nekom od foruma. Postoji velika verovatnoća (ali ne i garancija) da ćete dobiti odgovor od drugih korisnika u roku od jednog ili dva dana.

Pozivanje druge osobe da vam pomogne putem funkcije „Daljinska pomoć“

Ako je neko od vaših prijatelja ili članova porodice stručnjak za računare, možete ga pozvati da poveže svoj računar sa vašim putem funkcije „Daljinska pomoć“. Nakon toga ta osoba može videti ekran vašeg računara i ćaskati sa vama u vezi sa onim što oboje vidite. Uz vašu dozvolu, osoba koja vam pomaže može čak daljinski kontrolisati vaš računar što joj omogućava da direktno reši problem. Pogledajte članak Windows daljinska pomoć: najčešća pitanja.

Korišćenje resursa na Vebu

Veb sadrži veliku količinu informacija, tako da postoje dobri izgledi da odgovor na vaše pitanje leži negde u okviru milijardi Veb stranica. Zato je opšte pretraživanje Veba dobra tačka za početak potrage. Više informacija potražite u odeljku „Pretraživanje Veba“ u članku Istraživanje Interneta.

Ako putem opšte pretrage ne pronađete ono što vam je potrebno, razmislite o pretraživanju Veb lokacija koje se bave operativnim sistemom Windows ili računarskim problemima. Ovde se nalaze četiri dobre lokacije koje možete posetiti:

  • Windows pomoć na mreži. Ova Veb lokacija nudi verziju svih tema pomoći na mreži za ovu verziju operativnog sistema Windows, uz video zapise sa uputstvima, iscrpne rubrike i druge korisne informacije. (Posetite Windows pomoć na mreži.)

  • Microsoft pomoć i podrška. Otkrijte rešenja za uobičajene probleme, teme „kako da“, korake za rešavanje problema i najnovija preuzimanja. (Posetite Veb lokaciju Microsoft pomoć i podrška.)

  • Microsoft baza znanja. Pretražite izuzetno veliku bazu podataka sa člancima koji sadrže detaljna rešenja za određene probleme i računarske greške. (Posetite Veb lokaciju Microsoft baza znanja.)

  • Microsoft TechNet. Ova lokacija uključuje resurse i tehničke sadržaje za stručnjake u oblasti informacionih tehnologija. (Posetite Veb lokaciju Microsoft TechNet.)

Pronalaženje pomoći od stručnjaka

Ako ništa drugo ne uspe, možete dobiti pomoć od stručnjaka za tehničku podršku – osoba čiji je posao rešavanje računarskih problema. Stručnjaku za podršku obično se možete obratiti putem telefona, e-pošte ili ćaskanja na mreži.

Kome treba da se obratite zavisi od toga kako ste nabavili Windows. Ako ste kupili novi računar, a Windows je na njemu već bio instaliran, proizvođač računara obezbeđuje podršku. Ako ste Windows kupili posebno, Microsoft obezbeđuje podršku. Podršku možete dobiti uz novčanu naknadu ili besplatno, u zavisnosti od uslova kupovine i od toga da li ste ranije prosleđivali zahteve za podršku.

Da biste videli opcije podrške za korisnike koje važe za vaš računar, uključujući brojeve telefona, kliknite na dugme Pitaj na vrhu prozora „Windows pomoć i podrška“.