Da biste gledali ili snimali TV program na računaru, morate imati tri stvari:

 • TV tjuner

  Postoji mnogo tipova TV tjunera, od kartica za proširenje poznatih kao TV kartice do spoljnih TV tjunera koji se povezuju sa računarom preko USB porta ili IEEE 1394 porta.

  Uz neke računare se dobijaju TV tjuneri. Ako uz računar niste dobili TV tjuner, možda ćete moći da ga dodate. Posetite Web lokaciju Windows VistaSpisak kompatibilnih hardverskih proizvoda za listu TV tjunera koji su kompatibilni sa operativnim sistemom Windows Vista.

 • TV signal povezan sa računarom

  U zavisnosti od mogućnosti TV tjunera, možda će biti moguće povezati TV signal sa računarom putem vazdušne antene, zidne utičnice za kabl ili set-top box dekodera. Tipovi TV signala koji su dostupni u vašoj oblasti će se razlikovati—obratite se lokalnom kablovskom ili satelitskom operateru za više informacija.

 • Softver za gledanje i snimanje TV programa uživo

  Postoji nekoliko opcija za softver koje će vam omogućiti da gledate i snimate TV uživo na računaru. Ako koristite operativne sisteme Windows Vista Home Premium ili Windows Vista Ultimate, već imate sve što vam je potrebno: Windows Media Center. Ako nemate operativni sistem Home Premium ili Ultimate, možete da izvršite nadogradnju na neko od ovih izdanja operativnog sistema Windows Vista ili da instalirate aplikaciju nezavisnog proizvođača.

Više informacija potražite na Web lokaciji Windows Vista pomoć i članci „Kako da...“ i potražite termine „TV tjuneri“, „TV signali“ i „Windows Media Center“.