Čitanje e‑poruka van mreže

Windows pošta može preuzeti e‑poruke na računar, dozvoljavajući vam da ih pročitate i odgovorite na njih van mreže. Možda želite da radite van mreže ako:

 • Želite da smanjite količinu vremena koje provodite na mreži zato što dobavljač Internet usluga (ISP) naplaćuje po satu ili zato što imate samo jednu telefonsku liniju, a ne koristite vezu širokog propusnog opsega.

 • Koristite mobilni računar za čitanje poruka dok putujete i u drugim situacijama kada ne možete da se povežete sa Internetom.

Podešavanje programa Windows pošta za čitanje e‑poruka van mreže

 1. Otvorite program Windows pošta tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, a zatim izabrati stavku Windows pošta.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 3. Na kartici Opšte postavke u okviru stavke Ako moj računar trenutno nije povezan, izaberite stavku Poveži se samo kada ne radim van mreže, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Ako server e‑pošte koristi IMAP, izaberite ime servera sa liste „Fascikle“ (koja se nalazi u levom oknu programa Windows pošta), potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored stavki koje želite da prikažete van mreže, a zatim izaberite stavku Sinhronizuj nalog.

  Napomena

  • Da biste saznali koji tip servera e‑pošte koristite, u meniju Alatke izaberite stavku Nalozi, izaberite nalog e‑pošte sa liste i kliknite na dugme Svojstva. Tip naloga je naveden na kartici Više opcija.

 5. U meniju Datoteka izaberite stavku Rad van mreže.

Sada možete čitati poruke i odgovoriti na njih van mreže. Sledeći put kada budete na mreži i kliknete na dugme Pošalji/primi, sve poruke koje ste napisali van mreže biće poslate i sve radnje koje ste preduzeli van mreže biće dovršene.