Slike i video zapisi se mogu prikazivati kao projekcija slajdova na celom ekranu. Možete izabrati slike koje želite da se prikažu u projekciji slajdova i da kontrolišete brzinu kojom će projekcija slajdova biti reprodukovana.

  1. Otvorite Windows foto-galeriju tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, a zatim izabrati stavku Windows foto-galerija.

  2. Kliknite na slike koje želite da prikažete u projekciji slajdova.

    Da biste izabrali više slika držite pritisnut taster CTRL, a zatim kliknite na željene slike. Nemojte kliknuti ni na jednu od slika da biste ih sve uključili u projekciju slajdova.

  3. Kliknite na dugme Projekcija slajdova na dnu Foto-galerije da biste pokrenuli projekciju slajdova.

    Slika dugmeta „Projekcija slajdova“

Savet

  • Ako ne izaberete ni jednu sliku ili ako izaberete samo jednu, u projekciji slajdova će se prikazati sve slike iz trenutnog prikaza Foto-galerije.

Prikaži sve

Korišćenje kontrola za projekciju slajdova

Projekcija slajdova se pokreće automatski, tako da nije potrebno da koristite miš ili tastaturu da biste se prebacivali sa jedne slike na drugu. Međutim, u svakom trenutku možete preuzeti kontrolu nad projekcijom slajdova. Kontrole za projekciju slajdova se nalaze na dnu ekrana i nestaće ako ne pomerate miš ili ne pritiskate tastaturu u toku projekcije slajdova. Pomerite miš da bi se kontrole ponovo pojavile. Ovako izgledaju kontrole:

Slika kontrola projekcije slajdova
Kontrole za projekciju slajdova

Ako ne vidite ove kontrole, projekcija slajdova je pokrenuta u osnovnom režimu. U osnovnom režimu ne možete da reprodukujete video zapise ili menjate teme, ali možete kontrolisati ostale aspekte projekcije slajdova. Kliknite desnim tasterom miša na projekciju slajdova da biste prikazali meni sa opcijama kontrole. Za informacije o načinu na koji možete izbeći osnovni režim i videti kontrole projekcije slajdova pogledajte odeljak „Poboljšavanje vizuelnog prikaza projekcije slajdova“ dalje u ovoj temi.

Poboljšavanje vizuelnog prikaza projekcije slajdova

Da bi projekcija slajdova imala vizuelni prikaz visokog kvaliteta (uključujući video zapise, teme i prelaze), potreban vam je podrezultat 3.0 kategorije „Grafika“ indeksa Windows iskustva. Neke teme takođe zahtevaju da grafička kartica sadrži funkciju pod imenom Vertex Shader 2.0. Da biste iskoristili sve mogućnosti projekcije slajdova, možda ćete morati da nadogradite na jaču grafičku karticu. Za više informacija pogledajte odeljak Načini za poboljšavanje performansi računara.