Windows Media Player možete da koristite da biste pronašli i pretplatili se na muziku, video zapise, radio usluge i druge tipove sadržaja iz prodavnica na mreži koje obezbeđuju dobavljači sadržaja na Internetu. U zavisnosti od prodavnice, sadržaj možete da reprodukujete, preuzmete na računar, kupite, narežete i sinhronizujete na prenosni uređaj. Svi preuzeti sadržaji se pojavljuju u biblioteci. Svi sadržaju preuzeti tokom trenutne sesije programa Player takođe se pojavljuju u kategoriji „Preuzimanja“ (ova kategorija se briše kada izađete iz programa Player i ponovo ga pokrenete).

Za početak, možete da pregledate veliki broj prodavnica koje su dostupne u programu Player dok ne pronađete one koje vam se dopadaju. Zatim možete da se prijavite na neograničeni broj prodavnica na mreži i da počnete sa kupovinom. Imajte na umu da dostupnost prodavnica zavisi od vaše lokacije.

Neke od prodavnica koje su dostupne u programu Player su više integrisane sa programom Player. Te prodavnice se pojavljuju kao kategorija u biblioteci, a njihovom sadržaju možete da pristupite kao da je u pitanju druga biblioteka u programu Player. Na primer, možete da prevlačite datoteke iz prodavnice i kreirate spisak numera ili listu datoteka za narezivanje ili sinhronizaciju. Takođe možete da pretražujete celokupan sadržaj prodavnice. U programu Player dostupne su i druge prodavnice. One se pojavljuju kao Web stranice unutar programa Player i nude mnoštvo usluga. Možete da pregledate dostupne prodavnice da biste pronašli one iz kojih ćete kupovati.

Neke prodavnice od vas zahtevaju da instalirate dodatni softver na računar da biste mogli da ih koristite. Da biste dodali ili uklonili dodatnu komponentu prodavnice, morate da se prijavite kao administrator ili član administratorske grupe.

Sadržaj koji prodavnice pružaju je obično zaštićen pravima na korišćenje medija koja određuju šta možete da radite sa sadržajem. Na primer, prava na korišćenje medija za datoteku mogu da određuju da se datoteka ne može narezati na audio CD ili mogu da ograniče broj mogućih narezivanja na audio CD ili sinhronizacija na uređaj.

Svaka prodavnica navodi prava koja vam dodeljuje za sadržaj koji obezbeđuje. Pogledajte odeljak DRM: najčešća pitanja za više informacija o zaštićenim datotekama, kao i objašnjenje razlika između usluga kupovine medija i usluga pretplate na medije.

Prikaži sve

Pretraživanje prodavnica

 1. Kliknite na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži (kartica na krajnjoj desnoj strani), a zatim izaberite stavku Pregledaj sve prodavnice na mreži.

  Prikazuje se Web stranica sa listom svih dostupnih prodavnica. Kliknite na prodavnicu koja vas interesuje i Player će je prikazati.

  Za određena pitanja o načinu korišćenja određene prodavnice na mreži, pogledajte veze do korisničke usluge ili pomoći na Web stranici prodavnice.

 2. Ako želite da se redovno vraćate u tu prodavnicu, možete da je označite kao omiljenu lokaciju tako što ćete kliknuti na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži, a zatim izabrati stavku Dodaj trenutnu uslugu meniju.

  Ako kasnije odlučite da ne želite da se ta prodavnica nalazi na listi omiljenih lokacija, jednostavno kliknite na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži, a zatim izaberite stavku Ukloni trenutnu uslugu sa menija.

Kupovina u drugoj prodavnici

Ako ste se prijavili na nekoliko različitih prodavnica, lako ćete se prebaciti sa jedne na drugu.

 • Kliknite na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži (kartica na krajnjoj desnoj strani), a zatim izaberite stavku Pregledaj sve prodavnice na mreži da biste pronašli prodavnicu iz koje želite da kupujete.

Korišćenje funkcije „Vodič medija“

Funkcija „Vodič medija“ u programu Player sadrži aktivnu Web stranicu koja se nalazi u okviru lokacije WindowsMedia.com. Vodič je nalik na elektronski časopis i svakog dana se ažurira vezama ka najnovijim filmovima, muzici i video zapisima na Internetu i uključuje širok opseg tema, od vesti iz sveta do najnovijih događaja u industriji zabave. U programu Player možete da reprodukujete sve što je prikazano u okviru funkcije „Vodič medija“.

 • Kliknite na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži (kartica na krajnjoj desnoj strani), a zatim izaberite stavku Vodič kroz medije.

Slušanje radija na mreži

Player možete da koristite za slušanje radio stanica koje emituju program na Internetu. Funkcija Internet radija (ranije poznata kao radio tjuner) obezbeđuje listu nekih od najpopularnijih stanica iz celog sveta.

 1. Kliknite na strelicu ispod kartice Prodavnice na mreži (kartica na krajnjoj desnoj strani), a zatim izaberite stavku Vodič kroz medije.

 2. Kliknite na vezu za Internet radio (budući da „Vodič medija“ predstavlja Web stranicu koja se prikazuje uživo, ime i lokacija ove veze mogu se promeniti).

  Imajte na umu da neke prodavnice na mreži takođe nude radio programe.