Pretplaćivanje na diskusionu grupu

Za razliku od pretplate na časopis, za pretplaćivanje na diskusionu grupu nije potrebno da se prijavite ili potrošite novac. Međutim, tipični server diskusionih grupa na Internetu nudi izbor između hiljade diskusionih grupa tako da pronalaženje diskusionih grupa koje želite da čitate može oduzeti dosta vremena, naročito ako svaki put morate da prođete kroz celu listu diskusionih grupa. Ukoliko često posećujete određenu diskusionu grupu i želite da je lakše pronađete, možete se pretplatiti na tu diskusionu grupu, a ona će uvek biti dostupna na listi fascikli u programu Windows pošta.

  1. Otvorite program Windows pošta tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, a zatim izabrati stavku Windows pošta.

  2. U meniju Alatke izaberite stavku Diskusione grupe.

  3. U polju Nalozi izaberite server diskusione grupe na kome se nalazi diskusiona grupa na koju želite da se pretplatite.

  4. Izaberite diskusionu grupu na koju želite da se pretplatite i izaberite stavku Pretplati se.

    Da biste se pretplatili na više diskusionih grupa, pritisnite taster CTRL dok birate diskusione grupe na koje želite da se pretplatite.

  5. Ikona fascikle će se pojaviti pored svih grupa na koje ste se pretplatili. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Slika dijaloga za pretplatu na diskusionu grupu
Izaberite diskusione grupe na koje želite da se pretplatite

Saveti

  • Da biste uklonili pretplatu na diskusionu grupu, ponovite gore navedene korake, ali izaberite stavku Opozovi pretplatu kada izaberete diskusionu grupu koju želite da uklonite sa liste pretplate.

  • Da biste pregledali sadržaje diskusionih grupa bez pretplaćivanja, izaberite diskusionu grupu koju želite da pregledate, a zatim izaberite stavku Idi na.

  • Diskusione grupe koje vas interesuju možete tražiti tako što ćete otkucati odgovarajuću temu (na primer, „igre“) u polju Prikaži diskusione grupe koje sadrže.