Sinhronizacija TV programa sa uređajem

Windows Media Center možete da koristite za sinhronizaciju (ili kopiranje) datoteka digitalnih medija poput snimljenih TV programa, muzike i slika sa Portable Media Center, Smartphone, Pocket PC uređajima ili uređajima za masovno skladištenje podataka, pod uslovom da prenosni uređaj može da reprodukuje ove različite tipove digitalnih medija. To vam omogućava da i van kuće uživate u digitalnim medijima koje imate na Windows Media Center računaru.

Da biste pronašli više informacija, kao i prenosni uređaj koji odgovara vašim potrebama, pogledajte lokaciju Windows 7 centar za kompatibilnost.

Ne mogu svi uređaji za masovno skladištenje da budu prepoznati kao prenosni uređaji za medije koji mogu da se koriste za sinhronizaciju medijskih datoteka sa Windows Media Center računara. Na primer, neki USB uređaji su klasifikovani kao čvrsti diskovi i Windows Media Center ih ne prepoznaje kao uređaje dostupne za sinhronizaciju sa programom Windows Media Center.

Spiskovi numera za sinhronizaciju se koriste da bi se odredio sadržaj koji se sinhronizuje sa uređajem. U programu Windows Media Center spisak numera za sinhronizaciju može da sadrži neke Windows Media Player spiskove numera ili automatske spiskove numera.

Da biste razumeli kako sinhronizacija funkcioniše, evo primera za sinhronizaciju TV programa. TV programi su konvertovani iz jednog video formata u drugi. Ovim procesom video zapis se konvertuje pomoću postavke za određeni uređaj. To kreira manju video datoteku u formatu datoteke koji uređaj može da reprodukuje.

Prilikom sinhronizacije, TV programi se sinhronizuju onim redosledom kojim su dodati na spisak numera za sinhronizaciju. Kada je prenosni uređaj popunjen, TV programi se više ne sinhronizuju. Ako uređaj nije popunjen i ako se na računar doda još datoteka koje odgovaraju kriterijumima nekog od izabranih automatskih spiskova numera, sadržaj se prenosi na uređaj kada sledeći put povežete uređaj sa Windows Media Center računarom. Na taj način, uređaj je uvek opremljen najnovijom medijskom zabavom kad god poželite da ga ponesete sa sobom.

Sinhronizacija TV programa

 1. Kreirajte ili promenite običan spisak numera ili kreirajte ili promenite automatski spisak numera u programu Windows Media Player koji sadrži snimljene TV programe.

  Ako želite, možete da kreirate i spiskove numera koji sadrže druge tipove sadržaja digitalnih medija poput slika, muzike i drugih video zapisa.

 2. Povežite prenosni uređaj sa Windows Media Center računarom.

 3. Na ekranu start pomerite se do stavke Zadaci, a zatim izaberite stavku sinhronizacija.

 4. Ako ste uređaj sinhronizovali sa drugim računarom i želite da ga sinhronizujete sa Windows Media Center računarom, kliknite na dugme Da kada se pojavi obaveštenje o kreiranju novog odnosa sinhronizacije.

 5. Na ekranu upravljanje listom uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na strelicu nagore ili nadole na ekranu da biste spisak numera ili automatski spisak numera pomerili nagore ili nadole na listi.

   Sa prenosnim uređajem se sinhronizuju prvo automatski spiskovi numera i spiskovi numera koji su na vrhu liste. Spisak numera ili automatski spisak numera medija koji vam se najviše sviđa na uređaju trebalo bi da stavite na vrh liste.

  • Ako neki spisak numera ne želite da sinhronizujete sa uređajem, kliknite na dugme Izbriši koje se nalazi pored tog spiska numera. To neće izbrisati spisak numera, već će ga samo ukloniti sa liste za sinhronizaciju.

  • Ako želite da dodate druge spiskove numera koji nisu prikazani na ekranu upravljanje listom, kliknite na dugme Dodaj još, izaberite odgovarajuću kategoriju medija, potvrdite izbor u polju za potvrdu spiska numera ili automatskog spiska numera koji želite da sinhronizujete sa uređajem, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 6. Da biste izabrane spiskove numera ili automatske spiskove numera i datoteke digitalnih medija na tim listama sinhronizovali sa prenosnim uređajem, kliknite na dugme Započni sinhronizaciju.

 7. U obaveštenju Tok sinhronizacije kliknite na dugme U redu da biste vršili sinhronizaciju dok obavljate druge zadatke na Windows Media Center računaru.

Napomena

 • Potreban je analogni ili digitalni TV tjuner da biste u programu Windows Media Center reprodukovali i snimali TV program uživo. Ako uz računar niste dobili TV karticu, možda ćete moći da je dodate. Informacije o nabavci TV kartice potražite u članku Pronalaženje pomoći za TV karticu ili se obratite proizvođaču računara.