Rešavanje problema sa aktiviranjem

Evo rešenja za uobičajene probleme sa aktiviranjem.

Prikaži sve

Ne mogu da pronađem šifru proizvoda.

Potražite šifru proizvoda na računaru ili na kutiji instalacionog diska unutar pakovanja operativnog sistema Windows. Ako i dalje ne možete da pronađete šifru proizvoda, moraćete da kupite novu.

Nalepnica sa šifrom proizvoda izgleda ovako:

Slika Windows nalepnice sa šifrom proizvoda
Nalepnica sa Windows šifrom proizvoda

Kupite odmah novu šifru proizvoda na mreži.

Moja šifra proizvoda nije važeća.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih šifra proizvoda može biti nevažeća:

  • Pogrešno ste otkucali šifru proizvoda.

  • Šifra koju ste ukucali ne odgovara šifri koja je dodeljena primerku operativnog sistema Windows.

Prvo proverite šifru proizvoda i ponovo je otkucajte. Ako ste sigurni da ste je pravilno otkucali, a šifra proizvoda je i dalje nevažeća, moraćete da kupite novu šifru proizvoda.

Kupite odmah novu šifru proizvoda na mreži.

Moja šifra proizvoda se koristi na drugom računaru.

Ne možete koristiti Windows na više računara od broja dozvoljenog u Uslovima licenciranja za Microsoft softver. Obično uslovi licenciranja dozvoljavaju da se jedna kopija operativnog sistema Windows koristi na jednom računaru. Da biste koristili isti primerak operativnog sistema Windows na drugom računaru, morate deinstalirati Windows sa prvog računara pre njegovog instaliranja na drugi računar. Moraćete ponovo da aktivirate Windows kao deo procesa instalacije na drugom računaru. Tokom instalacije unesite šifru proizvoda koju ste dobili uz primerak operativnog sistema Windows. Ako automatsko aktivirahje ne uspe, sledite prikaze koji će vas provesti kroz proces aktiviranja operativnog sistema Windows telefonom. Imaćete 30 dana da aktivirate svoj primerak operativnog sistema Windows.

Kupite odmah novu šifru proizvoda na mreži.

Nemam šifru proizvoda.

Moraćete da kupite važeću šifru proizvoda da biste aktivirali Windows. Ako niste kupili važeću šifru proizvoda i uspešno aktivirali Windows u roku od 30 nakon instalacije, Windows će prestati sa radom. Ako se to dogodi, nećete moći da kreirate nove datoteke ili čuvate izmene postojećih. Mogućnost potpunog korišćenja računara možete ponovo dobiti aktiviranjem kopije operativnog sistema Windows.

Kupite odmah novu šifru proizvoda na mreži.