Evo rešenja za neke uobičajene probleme sa povezivanjem fotoaparata sa računarom.

Prikaži sve

Kako se slike sa fotoaparata prebacuju na računar?

Ako vam je potrebna pomoć pri povezivanju fotoaparata na računar, pogledajte odeljak Kako se slike sa fotoaparata prebacuju na računar?

Ništa se ne događa kada fotoaparat povežem sa računarom.

Postoji nekoliko mogućnosti za rešavanje ovog problema:

  • Uverite se da je fotoaparat uključen, a ako ima poseban režim povezivanja uverite se da je prebačen u tu postavku.

  • Ukoliko problem i dalje postoji, a prvi put pokušavate da kopirate slike sa fotoaparata na računar, moguće je da fotoaparat zahteva poseban upravljački program za kopiranje slika. Upravljački program se obično može pronaći na Web lokaciji proizvođača ili na disku koji je isporučen uz fotoaparat. Instalirajte upravljački program i pokušajte ponovo.

  • Ako ste pre toga uspešno kopirali slike sa fotoaparata možda USB port na računaru više ne funkcioniše. Pokušajte da povežete fotoaparat sa drugim USB portom. Ako to ne funkcioniše, ponovo pokrenite računar i pokušajte još jednom.

Fotoaparat je dobro povezan ali Windows nije u mogućnosti da na njemu pronađe slike.

Postoji nekoliko mogućnosti za rešavanje ovog problema:

  • Uverite se da je fleš memorijska kartica u fotoaparatu.

  • Ako fotoaparat može da skladišti slike na više lokacija (na primer na karticu Compact Flash i Secure Digital (SD)), uverite se da je fotoaparat podešen da čita slike sa lokacije na kojoj su slike smeštene.

  • Moguće je da došlo do slučajnog brisanja memorijske kartice ili njenog oštećenja. Postoje dostupni programi koji su dizajnirani za spasavanje izgubljenih slika sa digitalnih fotoaparata.

  • Možda ćete morati da instalirate softver koji je isporučio proizvođač fotoaparata, naročito ako je fotoaparat star nekoliko godina. Za najnoviji softverski paket upravljačkog programa posetite Web lokaciju proizvođača.

Ne mogu da pronađem slike koje sam kopirao na računar.

Po podrazumevanoj vrednosti Windows kopira slike u fasciklu „Slike“. Međutim, najlakši način za pronalaženje novih slika je da otvorite Windows foto-galeriju i u oknu za navigaciju izaberete stavku Nedavno uvezene slike. U ovom prikazu vidite sve slike koje su kopirane na računar u poslednjih nekoliko sedmica. Da biste počeli pogledajte odeljak Otvaranje Windows foto-galerije.

Kada priključim fotoaparat, opcija „Automatska reprodukcija“ automatski otvara program koji ne želim da koristim.

Izvršite ove korake:

  1. Otvorite opciju automatske reprodukcije tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Hardver i zvuk, a zatim izabrati stavku Automatska reprodukcija.

  2. Da se dijalog ‚‚Automatska reprodukcija“ više ne bi prikazivao, izaberite opciju Ne čini ništa pored uređaja ili diska. Da biste odabrali radnju svaki put kada priključite uređaj ili ubacite disk, izaberite opciju Pitaj me svaki put. Da bi se neki program automatski otvarao svaki put, izaberite ga.

Savet

  • Ako vaš fotoaparat koristi fleš memorijsku karticu tipa Secure Digital (SD) ili Compact Flash, razmislite o priključivanju čitača memorijskih kartica na računar. Kada memorijsku karticu stavite u čitač kartica, slike možete kopirati na računar a da ne trošite bateriju fotoaparata, koristite kablove za povezivanje ili instalirate dodatni softver.