Rešavanje problema sa DVD-ovima i filmovima u programu Windows Media Center

Evo rešenja za uobičajene probleme sa reprodukcijom DVD-ova i prikazom informacija o filmu u programu Windows Media Center.

Prikaži sve

Zašto digitalni zvuk ne radi za DVD?

DVD zvuk se određuje konfiguracijom zvučnika koju ste izabrali u postavci Podešavanje zvučnika, tipom audio veze koju koristite za povezivanje računara sa zvučnicima ili stereo prijemnikom i postavkama za DVD zvuk u programu Windows Media Center. Za više informacija o podešavanju zvučnika u programu Windows Media Center, pogledajte odeljak Podešavanje zvučnika.

Takođe, dostupnost digitalnog zvuka zavisi od opcija koje su omogućene audio hardverom koji je instaliran na računaru. Za više informacija o mogućnostima audio hardvera, pogledajte dokumentaciju koju ste dobili sa računarom.

Zašto je DVD video zapis iskrivljen?

DVD video zapis može da bude iskrivljen ako je na računaru instalirana druga aplikacija za DVD plejer. Ovo može da se dogodi jer različiti DVD plejeri instaliraju različit softver koji se koristi za dešifrovanje DVD video zapisa koji zatim može da se reprodukuje. Pokušajte da uklonite drugu aplikaciju za DVD plejer da biste rešili problem.

Zašto se DVD ne reprodukuje?

DVD se možda neće reprodukovati zbog nekoliko razloga. Sledi lista mogućih razloga i nekih koraka koje možete preduzeti da otklonite ovaj problem:

 • Druga aplikacija za DVD plejer je instalirana na računaru i sprečava Windows Media Center da reprodukuje DVD. Pokušajte da zatvorite ili deinstalirate drugu aplikaciju za DVD plejer.

 • DVD jedinica je onemogućena. Proverite da li je DVD-ROM jedinica omogućena.

 • Rezolucija prikaza ili tip veze ne podržavaju tehnologiju zaštite od kopiranja koja je neophodna za reprodukciju DVD-a. Možda ćete morati da promenite rezoluciju prikaza na 640x480 ili 720x480. Osim toga, možete da promenite kabl koji povezuje monitor i računar i da koristite DVI ili VGA kabl. Pogledajte odeljak Povezivanje računara sa TV-om za informacije o različitim tipovima veza putem kabla.

 • DVD-ROM jedinica ne može da reprodukuje taj tip DVD-a. Na primer, neke DVD-ROM jedinice mogu da čitaju samo DVD+R ili DVD-R diskove. Ako DVD video zapis narežete na upisivi DVD koji DVD-ROM jedinica ne podržava, DVD se neće reprodukovati.

Šta se događa ako DVD ima drugačiju šifru regiona i ne može da se reprodukuje?

Neki DVD-ovi su šifrovani za reprodukciju samo u određenim regionima. Zato ako ste DVD kupili u jednoj zemlji ili regionu a zatim pokušate da ga reprodukujete na DVD plejeru ili računaru koji je kupljen u drugoj zemlji ili regionu, taj DVD se možda neće reprodukovati zbog šifre regiona za DVD.

Zašto se informacije o filmu ili omot albuma ne prikazuju u programu Windows Media Center?

Informacije o filmu i slike za omot albuma se možda neće prikazati zbog nekog od sledećih razloga:

 • Niste povezani sa Internetom tako da Windows Media Center nije u mogućnosti da preuzme informacije i slike za omot albuma.

 • Informacije o filmu i slike nisu dostupne u vašoj zemlji ili regionu.

 • Informacije o filmu i slike nisu dostupne za trenutni film ili DVD.

 • Prilikom podešavanja programa Windows Media Center odabrali ste opciju da ne preuzmete informacije o CD-u, DVD-u i filmu sa Interneta. Ako želite da promenite ovu postavku, uradite sledeće:

  1. Povežite se sa Internetom.

  2. Na ekranu start pomerite se do dugmeta Zadaci, kliknite na dugmad postavke, Opšte postavke, a zatim na dugme Opcije za automatsko preuzimanje.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Preuzmi omot albuma za CD, informacije o medijima za DVD-ove i filmove i Internet usluge sa Interneta.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Kako mogu da promenim program koji automatska reprodukcija otvara prilikom priključivanja uređaja ili ubacivanja diska?

Izvršite ove korake:

 1. Otvorite opciju automatske reprodukcije tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Hardver i zvuk, a zatim izabrati stavku Automatska reprodukcija.

 2. Da se dijalog ‚‚Automatska reprodukcija“ više ne bi prikazivao, izaberite opciju Ne čini ništa pored uređaja ili diska. Da biste odabrali radnju svaki put kada priključite uređaj ili ubacite disk, izaberite opciju Pitaj me svaki put. Da bi se neki program automatski otvarao svaki put, izaberite ga.