Bezbedni režim je opcija za rešavanje problema za Windows koji pokreće računar samo pomoću osnovnih usluga i funkcionalnosti. Ako se postojeći problem ne pojavi pri ponovnom pokretanju sistema Windows u bezbednom režimu, kao moguće uzroke možete da eliminišete podrazumevane postavke i upravljačke programe za osnovne uređaje.

Prikaži sve

Moj računar se automatski pokrenuo u bezbednom režimu, a ne znam šta bi moglo da predstavlja problem.

Ako niste nedavno instalirali nove programe ili hardver, problem možete da pronađete sistemom eliminacije. Da biste videli da li je problem možda uzrokovan programom, pokušajte uzastopno da pokrenete sve programe koje obično koristite, uključujući i programe u polaznoj fascikli.

Instalirao sam novi program i Windows sada ne radi.

Program možda nije kompatibilan sa ovom verzijom sistema Windows. Pokušajte da koristite funkciju oporavka sistema da biste sistem vratili na tačku u vremenu kada je ispravno radio. Za više informacija pogledajte odeljak Šta je oporavak sistema?

Instalirao sam novi uređaj, grafičku karticu ili drugi deo hardvera i Windows sada ne radi.

Upravljački program za taj uređaj možda nije kompatibilan sa ovom verzijom sistema Windows. Za informacije o deinstalaciji upravljačkog programa za uređaj pogledajte odeljak Rešavanje problema sa upravljačkim programima.

Ako ne rešite problem putem deinstalacije programa ili njegovog vraćanja na prethodnu verziju, pokušajte da deinstalirate ili uklonite hardver, a da zatim ponovo pokrenete računar.

Ne mogu da se povežem sa Internetom.

Pokušajte ponovo da pokrenete računar pomoću opcije Bezbedni režim sa umrežavanjem, jedine opcije bezbednog režima koja pruža mrežne i Internet mogućnosti. Ako ne možete da se povežete pomoću ove opcije, eliminišite hardverske probleme tako što ćete ponovo pokrenuti računar i mrežni hardver koji koristite, na primer modem ili mrežnu skretnicu. Za više informacija pogledajte odeljak Rešavanje problema sa mrežnom i Internet vezom.

Nijedan od ovih predloga nije urodio plodom. Šta još mogu da pokušam?

Oporavak sistema može da vaše sistemske datoteke na tačku u vremenu pre pojave problema. Za više informacija pogledajte odeljak Šta je oporavak sistema?

Ako oporavak sistema ne reši problem, pokušajte da pokrenete popravku pri pokretanju sa Windows instalacionog diska. Za više informacija pogledajte odeljak Popravka pri pokretanju: najčešća pitanja.