Da biste pomogli u sprečavanju špijunskog ili drugog potencijalno neželjenog softvera da zarazi računar, uključite zaštitu u realnom vremenu u programu Windows zaštitnik i izaberite sve opcije zaštite u realnom vremenu. Zaštita u realnom vremenu upozorava vas kada špijunski softver i drugi potencijalno neželjeni softver pokuša da se instalira na računar. Takođe vas upozorava ako programi pokušaju da promene važne postavke operativnog sistema Windows.

  1. Otvorite program Windows zaštitnik tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, a zatim izabrati stavku Windows zaštitnik.

  2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  3. U okviru Opcije zaštite u realnom vremenu potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi zaštitu u realnom vremenu (preporučuje se).

  4. Izaberite opcije koje želite. Da biste pomogli u zaštiti privatnosti i računara, preporučujemo da izaberete sve opcije zaštite u realnom vremenu.

  5. U okviru Odaberite da li Windows zaštitnik treba da vas obaveštava o: izaberite opcije koje želite, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.