Neki programi i funkcije koji su uključeni u operativni sistem Windows, kao što su „Usluge informacija o Internetu“ se moraju uključiti da biste mogli da ih koristite. Ostale pojedine funkcije su uključene po podrazumevanoj vrednosti, ali ih možete isključiti ako ih ne koristite.

U prethodnim verzijama operativnog sistema Windows bilo je neophodno da deinstalirate određenu funkciju da biste je isključili. U ovoj verziji operativnog sistema Windows funkcije ostaju uskladištene na čvrstom disku tako da ih ponovo možete uključiti ako želite. Isključivanje funkcije ne deinstalira tu funkciju niti umanjuje prostor na čvrstom disku koji koriste funkcije operativnog sistema Windows.

  1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Kontrolna tabla, izaberite stavku Programi, a zatim kliknite na dugme Uključi ili isključi funkcije operativnog sistema Windows. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
  2. Da biste uključili funkciju operativnog sistema Windows, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored date funkcije. Da biste isključili funkciju operativnog sistema Windows, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Neke funkcije operativnog sistema Windows su grupisane u fascikle, a neke od fascikla sadrže potfascikle sa dodatnim funkcijama. Ako je u polju za potvrdu delimično potvrđen izbor ili je tamno, onda su neke od stavki u fascikli uključene, a neke isključene. Da biste pregledali sadržaj fascikle, kliknite dvaput na fasciklu.