Ako računar nema TV karticu, potrebna je opcionalna analogna ili digitalna TV kartica da bi se TV program reprodukovao i snimao u programu Windows Media Center.

Windows Media Center podržava razne TV signale uključujući analogne i digitalne. TV signali i programi koje možete da primate i gledate na Windows Media Center računaru zavise od sledećeg:

 • Tipa TV tjunera koji su instalirani na Windows Media Center računaru.

 • Tipa antene koja je povezana sa Windows Media Center tjunerom.

 • Tipa TV signala koje možete da primate na svojoj lokaciji, pod pretpostavkom da nema fizičkih ograničenja u okolini.

 • Zemlje ili regiona u kome živite i standarda emitovanja koji se koristi.

 • Tipa TV programa na koji ste pretplaćeni kod dobavljača kablovske ili satelitske televizije.

 • Dobavljača kablovske ili satelitske televizije.

 • Dostupnih sistemskih resursa na Windows Media Center računaru. Ovo uključuje sistemske resurse poput brzine procesora, memorije i mogućnosti grafičke kartice, kao i dostupnih konektora za kartice i USB portova.

Windows Media Center podržava brojne analogne i digitalne TV signale. Primeri analognih TV signala uključuju NTSC, PAL i SECAM. Analogni satelitski prenosi (kao i šifrovani analogni TV sadržaj) se polako ukidaju jer sve više zemalja prelazi na digitalnu televiziju. Analogni TV signali se primaju kroz kablovski TV feed ili vazdušnim putem, preko antene. Primeri digitalnih TV signala koji se sada usvajaju širom sveta uključuju ATSC, ISDB-T, DVB-T i DVB-S. Obično se ovi tipovi TV signala primaju kroz feed digitalne kablovske televizije, vazdušnim putem preko antene ili preko satelita. Sledeća lista pruža informacije o različitim tipovima digitalnih TV signala:

 • ATSC. Advanced Television Systems Committee (ATSC) je grupa koja je pomogla u razvoju novog standarda digitalne televizije za SAD, iako su Kanada, Meksiko i Koreja takođe usvojile ovaj standard. Namenjen je proizvodnji slika širokog ekrana 16:9 veličine do 1920×1080 piksela — što je više od šest puta veća rezolucija prikaza nego kod prethodnog standarda. Trenutno, Windows Media Center podržava ATSC samo u SAD i Koreji.

 • QAM. Quadrature Amplitude Modulation (QAM) je standard za digitalnu kablovsku televiziji u SAD. Windows Media Center podržava QAM signale sa digitalnim kablovskim tjunerom u SAD.

 • ISDB. Integrated Services Digital Broadcasting (ISDB) je format digitalne televizije i format emitovanja digitalnog zvučnog zapisa koji je kreirao Japan da bi dozvolio radio i TV stanicama da vrše konverziju u digitalni format. ISDB-T („T“ označava zemaljski a ne kablovski ili satelitski signal) još uvek nije podržan u programu Windows Media Center.

 • DVB-T. Digital Video Broadcasting Terrestrial (DVB-T) jeste standard DVB evropskog konzorcijuma za emitovanje prenosa digitalne zemaljske televizije. DVB-T je najšire usvojeni digitalni format i podržan je u svim lokalnim standardima u programu Windows Media Center. (Za upotrebu je potrebna DVB-T tjuner kartica.) Za više informacija o formatu DVB-T posetite DVB Web lokaciju.

  Ako živite u Evropi i imate antenu koja podržava DVB-T kanale, skeniranje pomoću programa Windows Media Center može da identifikuje kanale koje ne primate. Ako se to dogodi, kanale koje ne primate možete da uklonite. Da biste to uradili, na ekranu start pomerite se do dugmeta Zadaci, kliknite na dugmad postavke, TV, Vodič, a zatim kliknite na dugme Uredi kanale.

 • DVB-S. Digital Video Broadcasting Satellite (DVB-S) jeste metod emitovanja digitalnog TV-a koji se prenosi preko satelita u Evropi i drugim delovima sveta. Bez obzira da li je digitalni signal besplatan ili se naplaćuje, programu Windows Media Center potreban je set-top box dekoder da bi podržao ovaj standard emitovanja. DVB-S protokol za satelitski prenos je kreirao Digital Video Broadcasting Project, industrijska organizacija koja razvija tehnologije za digitalnu televiziju.

  Satelitska televizija je TV sistem u kom se signal prenosi do satelita u orbiti koji prima signal, pojačava ga, a zatim ga prenosi nazad na zemlju. Satelitski TV signali su digitalnog formata, iako većina standardnih televizija u SAD ima analogni format. Da bi omogućio reprodukciju preko analognog TV signala, satelitski TV prijemnik konvertuje digitalni signal u analogni format koji standardna televizija može da prepozna i reprodukuje. Postoje dva tipa digitalnog signala za satelitsku televiziju:

  • Besplatan. DVB-S je primarni tip signala za besplatnu satelitsku televiziju. Ovaj tip sadržaja programa je dostupan širom sveta i popularan je u Evropi.

  • Sa nadoknadom. Većina satelitskih TV signala koji se prenose direktno do kuće (DTH) su šifrovani i zato mogu da se gledaju samo putem pretplate. Pretplatnici od dobavljača TV usluga primaju set-top box dekodere, koji dešifruju signale za šifrovane programe. Windows Media Center podržava DTH satelitski sadržaj preko set-top box dekodera dobavljača TV usluga.