Program možete deinstalirati sa računara ako ga više ne koristite ili ako želite da oslobodite prostor na čvrstom disku. Opciju „Programi i funkcije“ možete koristiti da biste deinstalirali programe ili izmenili konfiguraciju programa dodavanjem ili uklanjanjem određenih opcija.

  1. Otvorite opciju „Programi i funkcije“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Programi, a zatim izabrati stavku Programi i funkcije.

  2. Izaberite program, a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj. Neki od programa sadrže opciju za izmenu ili popravku programa, pored opcije za deinstalaciju. Međutim, mnogi jednostavno nude samo opciju za deinstalaciju. Da biste promenili program, kliknite na dugme Promeni ili na dugme Popravi. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Napomena

  • Ako se program koji želite da deinstalirate ne nalazi na listi, moguće je da nije napisan za ovu verziju operativnog sistema Windows. Da biste deinstalirali program, proverite informacije koje ste dobili sa programom.