Korišćenje slika kao čuvara ekrana

Čuvar ekrana možete prilagoditi izborom slika i video zapisa koji se pojavljuju u vidu projekcije slajdova kada se računar ne koristi aktivno.

  1. Otvorite opciju „Postavke čuvara ekrana“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Izgled i personalizacija, izabrati stavku Personalizacija, a zatim izabrati stavku Čuvar ekrana.

  2. Kliknite na listu Čuvar ekrana i izaberite stavku Fotografije.

  3. Ako želite da navedete lokaciju za slike koje želite da koristite kao čuvar ekrana ili izmenite brzinu prikazivanja slajdova kliknite na dugme Postavke. Kada izvršite sve željene promene, kliknite na dugme Sačuvaj.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Poboljšavanje vizuelnog prikaza čuvara ekrana

Da bi čuvar ekrana imao visoko kvalitetan vizuelni prikaz (uključujući teme i prelaze), potreban vam je podrezultat 3.0 kategorije „Grafika“ Windows indeksa iskustva. Neke teme takođe zahtevaju da grafička kartica sadrži funkciju pod imenom Vertex Shader 2.0. Da biste iskoristili sve mogućnosti projekcije slajdova, možda ćete morati da nadogradite na jaču grafičku karticu. Za više informacija pogledajte odeljak Načini za poboljšavanje performansi računara.