Windows Media Center predstavlja funkciju operativnih sistema Windows Vista Home Premium i Windows Vista Ultimate koja pretvara računar u moćni multimedijalni uređaj.

Windows Media Center možete koristiti za gledanje, snimanje i pauziranje TV sadržaja uživo, za slušanje čitave muzičke kolekcije, prikazivanje porodičnih slika i kućnih filmova, igranje igara, narezivanje CD-ova i DVD-ova, kao i za slušanje Internet i FM radija. Ukoliko imate kompatibilan daljinski upravljač, ovo možete uraditi sa bilo kog mesta u prostoriji. Media Center računar čak možete povezati sa TV uređajem kako bi cela porodica mogla da uživa u predstavi.

Da biste počeli, kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Media Center (ili pritisnite zeleno dugme „Start“ na daljinskom upravljaču).

Da biste saznali više o korišćenju programa Windows Media Center, pogledajte sledeće teme:

Napomene

  • Potreban je analogni ili digitalni TV tjuner da biste u programu Windows Media Center reprodukovali i snimali televiziju uživo. Ako uz računar niste dobili TV tjuner, možda ćete moći da ga dodate. Za više informacija o nabavljanju TV tjunera pogledajte odeljak Dobijanje pomoći za TV karticu ili se obratite proizvođaču računara.

  • Za reprodukciju FM radio stanica u programu Windows Media Center potreban je opcionalni FM tjuner. Neki računari ne podržavaju ovu funkciju. Za više informacija obratite se proizvođaču računara.