U programu Windows Media Player možete da gledate različite vizuelizacije — nanose boja i geometrijske oblike —čiji obrasci se menjaju uz muziku koju reprodukujete. Vizuelizacije su grupisane u kolekcije zasnovane na određenim temama, kao što su „Ambijent“ ili „Trake“. Neke vizuelizacije mogu izgledati različito u zavisnosti od režima prikaza programa Player (puni, mini Player, ceo ekran ili maska). Za više informacija o režimima pogledajte odeljak Prebacivanje između režima prikaza. Imajte na umu da neke vizuelizacije nije moguće prikazati u režimu celog ekrana. Player uključuje više vizuelizacija. Takođe možete da preuzmete dodatne vizuelizacije sa Interneta.

Prikaži sve

Gledanje vizuelizacije u punom režimu

 1. Započnite reprodukciju pesme.

 2. Izaberite karticu Reprodukuje se, kliknite na strelicu ispod kartice, postavite pokazivač na stavku Vizuelizacije, postavite pokazivač na kolekciju vizuelizacija i izaberite ime vizuelizacije koju želite da gledate.

  Imajte na umu da tokom reprodukcije muzike možete da pritisnite taster CTRL i istovremeno kliknete na prozor da biste videli sledeću vizuelizaciju ili da pritisnete tastere SHIFT+CTRL i istovremeno kliknete na prozor da biste videli prethodnu vizuelizaciju u kolekciji vizuelizacija. Da biste prikazali vizuelizaciju u celom ekranu, kliknite dvaput u okno video zapisa i vizuelizacija ili pritisnite tastere ALT+ENTER. Player će se vratiti u puni režim ako jednom kliknete na vizuelizaciju u celom ekranu. Imajte na umu da neke vizuelizacije nije moguće prikazati u režimu celog ekrana.

Gledanje vizuelizacije u režimu mini Player

 1. Započnite reprodukciju pesme u režimu mini Player.

 2. U gornjem desnom uglu programa Player kliknite na dugme Prikaži prozor video zapisa i vizuelizacijaSlika dugmeta „Prikaži prozor za video i vizuelizaciju“ da biste prikazali vizuelizaciju. Pojavljuje se poslednja vizuelizacija koju ste prikazali.
 3. Tokom prikazivanja vizuelizacije možete da izvršite bilo koju od sledećih radnji:

  • Kliknite na prozor da biste se pomerili na sledeću vizuelizaciju.

  • Pritisnite taster SHIFT i kliknite na prozor da biste se pomerili na prethodnu vizuelizaciju.

  • Pritisnite taster CTRL i kliknite na prozor da biste prešli na sledeću kolekciju vizuelizacija.

  • Pritisnite tastere SHIFT+CTRL i kliknite na prozor da biste prešli na prethodnu kolekciju vizuelizacija.

Preuzimanje vizuelizacija sa Interneta

 1. Pokrenite Player i povežite se sa Internetom.

 2. Kliknite na strelicu ispod kartice Reprodukuje se, postavite pokazivač na stavku Vizuelizacije i izaberite stavku Preuzmi vizuelizacije.

  Pojavljuje se Web stranica Vizualizacije za Windows Media Player.

 3. Sledite uputstva na Web stranici da biste preuzeli vizuelizaciju. Da biste instalirali vizuelizaciju, morate da se prijavite kao administrator ili član administratorske grupe.

Zaustavljanje prikazivanja vizuelizacije

 • Kliknite na strelicu ispod kartice Reprodukuje se, postavite pokazivač na stavku Vizuelizacije i izaberite stavku Bez vizuelizacije.