Ako ste zaboravili Windows lozinku a nalazite se na domenu, trebalo bi da se obratite administratoru sistema da bi poništio vašu lozinku. Ako niste na domenu, možete da poništite lozinku koristeći disk za poništavanje lozinke ili administratorski nalog.

Ako zaboravite administratorsku lozinku, a nemate disk za poništavanje lozinke ili drugi administratorski nalog, nećete moći da poništite lozinku. Ako nema drugih korisničkih naloga na računaru, nećete moći da se prijavite na Windows i moraćete ponovo da instalirate Windows.

Prikaži sve

Korišćenje diska za poništavanje lozinke da biste poništili lozinku

Nećete moći da izvršite sledeće korake ako ste zaključali računar.

  1. Ako ste otkucali pogrešnu lozinku, dobićete poruku koja kaže da su korisničko ime ili lozinka netačni. Kada se ova poruka pojavi, kliknite na dugme U redu.

  2. Izaberite stavku Poništi lozinku i pratite uputstva.

Korišćenje administratorskog naloga da biste poništili lozinku

Upozorenje

  • Ako koristite administratorski nalog da biste poništili lozinku, trajno ćete izgubiti pristup svim e‑porukama ili šifrovanim datotekama koje se nalaze na tom nalogu.

Napomena

  • Ovi koraci ne mogu se dovršiti u operativnim sistemima Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic i Windows Vista Home Premium.

  1. Prijavite se pomoću administratorskog naloga koji ćete koristiti da biste poništili zaboravljenu lozinku.

  2. Otvorite opciju „Lokalni korisnici i grupe“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, otkucati lusrmgr.msc u polju za pretragu, a zatim pritisnuti taster ENTER. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  3. Dvaput kliknite na opciju Lokalni korisnici i grupe, a zatim izaberite stavku Korisnici.

  4. Desnim tasterom miša kliknite na nalog za koji treba da poništite lozinku, a zatim kliknite na dugme Podesi lozinku.

  5. Otkucajte i potvrdite novu lozinku.