Evo odgovora na neka uobičajena pitanja o sinhronizaciji u programu Windows Media Player. Ako vaše pitanje nije prikazano ovde, pogledajte odeljak Najčešća pitanja o programu Windows Media Player na mreži.

Prikaži sve

Šta je sinhronizacija?

U programu Player, sinhronizacija je proces kojim se datoteke digitalnih medija kopiraju iz biblioteke programa Player na prenosni uređaj, nakon čega te datoteke možete da reprodukujete na uređaju.

Sa kojim uređajima mogu da vršim sinhronizaciju?

Sinhronizaciju možete da vršite sa velikim brojem uređaja, uključujući prenosne plejere medija, kartice za skladištenje i prenosne centre za medije. Da biste pronašli prenosne uređaje koji su kompatibilni sa programom Player, pogledajte odeljak Pronalaženje Web stranice uređaja.

Koje vrste datoteka mogu da sinhronizujem?

Player može da sinhronizuje većinu audio i video datoteka, kao i slike u .jpg formatu koje se skladište na računaru. Međutim, neki uređaji ne podržavaju sve tipove datoteka tako da bi trebalo da pogledate dokumentaciju koju ste dobili uz uređaj za informacije o tipovima datoteka koje uređaj podržava. Imajte na umu da ne možete da sinhronizujete datoteke toka podataka.

Kako da znam koje datoteke će biti sinhronizovane sa uređajem putem automatske sinhronizacije?

Po podrazumevanoj vrednosti, Player sinhronizuje celu biblioteku. Ako se biblioteka vremenom povećava, na kraju više neće moći da stane na uređaj tako da će Player odrediti prioritet spiskova numera u biblioteci da bi prvo sinhronizovao omiljene spiskove. Zatim, tokom sinhronizacije datoteke sa nižim prioritetom uklanjaju se sa uređaja da bi se oslobodio prostor za datoteke sa većim prioritetom. (Datoteke ostaju u biblioteci.) Player određuje prioritet spiskova numera na sledeći način (neki spiskovi numera možda ne važe ako uređaj ne podržava reprodukciju ili prikazivanje tipova datoteka na spisku numera):

 1. Spiskovi numera koje ste kreirali

 2. Muzika automatski ocenjena sa 5 zvezdica

 3. Muzika dodata tokom prethodnog meseca

 4. Muzika koju ste ocenili sa 4 ili 5 zvezdica

 5. Muzika reprodukovana tokom prethodnog meseca

 6. Slike fotografisane tokom prethodnog meseca

 7. Slike ocenjene sa 4 ili 5 zvezdica

 8. TV sadržaj dodat tokom prethodne sedmice

 9. Video zapis ocenjen sa 4 ili 5 zvezdica

 10. Muzika koja se najviše reprodukuje

 11. Sva muzika

 12. Sve slike

 13. Svi video zapisi

Da biste proverili koje datoteke su uključene u spisak numera, uradite sledeće:

 1. Kliknite na strelicu ispod kartice Sinhronizacija, postavite pokazivač na uređaj, a zatim izaberite stavku Podesi sinhronizaciju.

 2. Izaberite spisak sa liste Izabrani spiskovi numera da biste videli koje datoteke će biti sinhronizovane kao deo spiska numera.

Preuzeo sam datoteku na uređaj. Mogu li da kopiram datoteku u biblioteku programa Player?

Da, morate da imate uređaj koji podržava kopiranje sa uređaja u biblioteku programa Player. Ako uređaj prepoznaje datoteke kao nove i ako imate automatski odnos sinhronizacije, sadržaj se automatski kopira na računar. Da biste ručno kopirali datoteke sa uređaja, povežite uređaj sa računarom, izaberite karticu Sinhronizacija, pronađite datoteke koje želite da kopirate sa uređaja, a zatim izvršite jednu od sledećih radnji:

 • Kliknite desnim tasterom miša na datoteku, izaberite stavku Dodaj na listu za sinhronizaciju, a zatim kliknite na dugme Započni sinhronizaciju.

 • U okno liste prevucite datoteke sa liste stavki na uređaju, a zatim kliknite na dugme Započni sinhronizaciju.

Imajte na umu da će datoteka koju kopirate sa uređaja takođe biti dodata u sinhronizovani spisak numera Kopirano sa uređaja. Ako naknadno izbrišete datoteku sa računara, ona će biti uklonjena sa spiska numera pri sledećoj sinhronizaciji.

Da li će se izmene unete u datoteku na uređaju pojaviti u biblioteci programa Player?

Ako uređaj to podržava, izmene koje unesete u informacije o medijima za datoteku na uređaju pojaviće se u biblioteci programa Player pri sledećoj sinhronizaciji. Međutim, ako ste isti atribut promenili i u biblioteci nakon poslednje sinhronizacije, biće zadržana verzija iz biblioteke.

Sa koliko uređaja je moguće izvršiti sinhronizaciju?

Svaka biblioteka programa Player može da se sinhronizuje sa najviše 16 uređaja. Ako dostignete ovo ograničenje i pokušate da dodate novi uređaj, dobićete poruku o grešci koja vam daje uputstvo da uklonite postojeće učešće u sinhronizaciji. Da biste to uradili, morate da uklonite uređaj iz biblioteke.

Šta se događa ako izbrišem datoteke iz biblioteke ili sa uređaja?

Ako iz biblioteke ili sa računara izbrišete datoteku koja se nalazi na spisku numera za sinhronizaciju, datoteka se takođe briše sa uređaja i spiska numera za sinhronizaciju prilikom sledeće sinhronizacije. Ako izbrišete datoteke sa uređaja, one neće biti ponovo sinhronizovane. Za više informacija o brisanju datoteka sa uređaja pogledajte odeljak Kako da sprečim sinhronizaciju datoteke?

Mogu li da sprečim Player da započne sinhronizaciju kada povežem uređaj?

Da. Ako se uređaj automatski sinhronizuje, Player započinje sinhronizaciju svaki put kada povežete uređaj sa računarom. Ako želite da odaberete početak sinhronizacije, možete da isključite ovu opciju tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Kliknite na strelicu ispod kartice Sinhronizacija, postavite pokazivač na uređaj, a zatim izaberite stavku Dodatne opcije.

 2. Prikazuje se dijalog sa svojstvima za uređaj. Na kartici Sinhronizacija opozovite izbor u polju za potvrdu Započni sinhronizaciju kada se uređaj poveže.

  Sledeći put kada želite da izvršite sinhronizaciju, povežite uređaj sa računarom, izaberite karticu Sinhronizacija, a zatim kliknite na dugme Započni sinhronizaciju.

Mogu li da sprečim Player da u potpunosti popuni uređaj?

Da. Ako imate uređaj koji skladišti različite tipove datoteka, možete da kontrolišete koliko prostora na uređaju će popuniti datoteke digitalnih medija tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Kliknite na strelicu ispod kartice Sinhronizacija, postavite pokazivač na uređaj, a zatim izaberite stavku Dodatne opcije.

 2. Prikazuje se dijalog sa svojstvima za uređaj. Na kartici Sinhronizacija pomerite klizač da biste izabrali količinu prostora koju želite da rezervišete za druge datoteke.

Zašto se neke datoteke konvertuju pre sinhronizacije?

Neki uređaji zahtevaju konvertovanje datoteka na nivo kvaliteta i/ili format koji je optimizovan za reprodukciju na uređaju. Za više informacija o konverziji pogledajte odeljak Najčešća pitanja o konverziji.