Windows Update greška 80070422, 80244019 ili 8DDD0018

Ako tokom preuzimanja ispravki dobijete jednu od ovih grešaka, najčešći uzrok tome je računarski virus koji je isključio Windows Update ili neku drugu uslugu na računaru koje su potrebne usluzi Windows Update. Ako je računar zaražen virusom, moraćete prvo da ga skenirate i očistite, a zatim ponovo pokrenete ove usluge. Iako računar možda nije zaražen virusom, preporučuje se da sledite korake kako biste skenirali računar u potrazi za virusima, a zatim uključite usluge.

Ponovno pokretanje u bezbednom režimu i skeniranje u potrazi za virusima

Kada se računar zarazi virusom, on obično blokira mogućnost računara da pokrene antivirusne programe ili izaziva njihovu neefikasnost. Sledite ove korake da biste proverili da li postoje virusi i obrisali ih:

 1. Ponovo pokrenite računar u bezbednom režimu. Pogledajte članak Pokretanje računara u bezbednom režimu da biste dobili više informacija.

 2. Skenirajte računar u potrazi za virusima.

 3. Kada skenirate računar i uklonite viruse, ponovo pokrenite računar.

Napomene

 • Skeniranje računara može da potraje i računar može izgledati kao da je zamrznut ili neaktivan. Omogućite uspešno dovršavanje skeniranja pre nego što nastavite.

 • Svaki antivirusni program skenira računar i uklanja viruse na drugačiji način. Pogledajte pomoć za antivirusni program ili dokumentaciju tog programa da biste dobili određena uputstva.

 • Ako nemate instaliran antivirusni program, idite na veb lokaciju Windows Vista Dobavljači bezbednosnog softvera da biste dobili više informacija o programima za skeniranje na mreži ili instaliranju drugog antivirusnog programa za skeniranje.

Ponovno pokretanje usluge koje su potrebne usluzi Windows Update

Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste izvršili ove korake.

 1. Otvorite opciju „Administrativne alatke“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i održavanje, a zatim izabrati fasciklu Administrativne alatke.

 2. Kliknite dvaput na ikonu Usluge. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 3. U prozoru Usluge kliknite dvaput na stavku Usluga inteligentnog prenosa u pozadini.

 4. Na kartici Opšte postavke, u okviru Tip pokretanja izaberite stavku Ručno, a zatim stavku Primeni.

 5. Izaberite karticu Prijavljivanje i uverite se da je usluga omogućena u svakom navedenom profilu hardvera.

 6. Izaberite karticu Opšte postavke, izaberite stavku Pokreni, a zatim na dugme U redu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 7. U prozoru Usluge kliknite dvaput na stavku Windows evidencija događaja.

 8. Uverite se da je na kartici Opšti podaci, sa liste Tip pokretanja izabrana stavka Automatsko.

 9. Proverite natpis pored stavke Status usluge da biste saznali da li je usluga pokrenuta. Ako nije, izaberite stavku Pokreni, a zatim kliknite na dugme U redu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 10. U prozoru Usluge kliknite dvaput na uslugu Windows Update.

 11. Uverite se da je na kartici Opšte postavke pored stavke Tip pokretanja izabrana opcija Automatsko.

 12. Proverite natpis pored stavke Status usluge da biste saznali da li je navedena stavka Pokrenuto. Ako nije, izaberite stavku Pokreni, a zatim kliknite na dugme U redu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 13. U prozoru Usluge kliknite dvaput na stavku Licenciranje softvera.

 14. Uverite se da je na kartici Opšte postavke pored stavke Tip pokretanja izabrana opcija Automatsko.

 15. Proverite natpis pored stavke Status usluge da biste saznali da li je navedena stavka Pokrenuto. Ako nije, izaberite stavku Pokreni, a zatim kliknite na dugme U redu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 16. Zatvorite prozor Usluge i pokušajte ponovo da instalirate Windows ispravke.

Ako i dalje budete videli ovu grešku, pogledajte ovu automatsku alatku za rešavanje problema na veb lokaciji Microsoft podrške ili idite na lokaciju Microsoft Answers da biste dobili dodatnu pomoć.

Napomene

 • Pre nego što se obratite korporaciji Microsoft, uverite se da ste pokrenuli ažurirani antivirusni program i softver za uklanjanje špijunskog softvera na zaraženom računaru.

 • Detaljnije informacije o ovoj grešci potražite u ovom članku baze znanja na mreži.

Termin za pretragu pomoći i podrške:

 • WindowsUpdate_80070422

 • 0x80070422

 • WindowsUpdate_80244019

 • 0x80244019

 • WindowsUpdate_8DDD0018

 • 0x8DDD0018