Bezbednosne informacije i bezbednosni kodovi

Bezbednosne informacije čine alternativna adresa e-pošte ili broj telefona koji ste dodali u nalog. Ako zaboravite lozinku ili neko drugi pokušava da preuzme vaš nalog, mi ćemo poslati bezbednosni kôd na tu alternativnu adresu e-pošte ili broj telefona. Kada potom vi pošaljete taj kôd nama, znaćemo da ste to zaista vi i moći ćemo da vam dozvolimo ponovni pristup vašem Microsoft nalogu.

Dodavanje bezbednosnih informacija

 1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

 2. U odeljku Bezbednosne informacije doprinose bezbednosti naloga izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 3. Pratite uputstva za unos adrese e-pošte ili broja telefona, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 4. Poslaćemo vam bezbednosni kôd na upravo navedenu adresu e-pošte ili broj telefona. Unesite taj bezbednosni kôd, a zatim dodirnite dugme Dalje. Nove bezbednosne informacije će se pojaviti na listi.

Uklanjanje bezbednosnih informacija

 1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

 2. Ako se od vas zatraži da unesete bezbednosni kôd da biste nastavili, a ne možete da koristite bezbednosne informacije, u padajućoj listi izaberite stavku Više to ne koristim ili Ne mogu da verifikujem nalog, a zatim pratite uputstva kako biste poništili bezbednosne informacije.

 3. Videćete svoje bezbednosne informacije u odeljku Bezbednosne informacije održavaju bezbednost naloga na stranici „Bezbednosne postavke“. Uklonite željene informacije klikom na dugme Ukloni. Možda će vam biti zatraženo da dodate nove bezbednosne informacije pre uklanjanja starijih informacija.

Ako uklonite sve svoje bezbednosne informacije, postoji period čekanja od 30 dana tokom kog ćemo pomoći u zaštiti osetljivih delova naloga, tako da niko neće moći da menja bezbednosne postavke, niti da koristi vaše opcije plaćanja. U toku ovog perioda ćete moći uobičajeno da koristite e-poštu, Skype, OneDrive i uređaje. Nakon isteka tih 30 dana, bićete obavešteni o tome da je čekanje završeno i da je vreme da unesite nove bezbednosne informacije.

Prikaži sve

Ne dobijam svoj bezbednosni kôd. Šta da radim?

 • Da li su vam na telefonu blokirani pozivi ili tekstualne poruke sa nepoznatih brojeva?

  Deblokirajte ih na telefonu i odaberite opciju Nemam kôd. Poslaćemo vam drugi bezbednosni kôd.

 • Da li je vaša usluga e-pošte poslala bezbednosni kôd u fasciklu za neželjenu e-poštu?

  Proverite da li u fascikli za neželjenu e-poštu postoji neka poruka Microsoft naloga i ukoliko je pronađete, upotrebite kôd iz te poruke.

 • Da li ste uneli tačan broj telefona?

  Ako je broj telefona pogrešno unet, dodajte ga ponovo.

 • Da li broj telefona sadrži tačan pozivni broj za zemlju?

  Pokušajte da ponovo dodate broj telefona i koristite padajuću listu da biste izabrali pravi pozivni broj za zemlju za taj broj telefona.

 • Da li je adresa e-pošte ispravno napisana?

  Ako nije, pokušajte da ponovo dodate adresu e-pošte.

 • Da li se alternativna adresa e-pošte završava sufiksom Hotmail.com, Live.com ili Outlook.com?

  U tom slučaju, koristite jedan Microsoft nalog da biste verifikovali drugi Microsoft nalog. Zbog toga ćemo možda imati teškoća da odredimo u koji ste nalog prijavljeni. Kada se prijavite u drugi nalog (da biste dobili kôd koji je poslat na tu adresu), većina pregledača će vas automatski odjaviti iz prvog naloga (onog za koji ste zatražili kôd).

  Da biste dobili bezbednosni kôd, otvorite režim privatnosti u pregledaču i prijavite se u drugi nalog. Na ovaj način ćete ostati prijavljeni u oba naloga istovremeno.

  1. Kada se od vas zatraži da unesete bezbednosni kôd koji vam je poslat na alternativnu adresu e-pošte, nemojte da zatvarate prozor pregledača.

  2. Otvorite novi prozor u režimu privatnosti. Ctrl+Shift+P je prečica za InPrivate pregledanje u pregledačima Internet Explorer i Edge. Ako koristite neki drugi pregledač, potražite informacije o režimu privatnosti u okviru pomoći za taj pregledač.

  3. Kada otvorite novi prozor, prijavite se u nalog alternativne adrese e-pošte i potražite poruku koju vam je poslao tim za Microsoft nalog. Kopirajte ili zapišite bezbednosni kôd iz poruke.

  4. Vratite se u prozor gde vam je zatražen bezbednosni kôd. Unesite bezbednosni kôd i pratite uputstva.

Ne mogu da primam tekstualne poruke. Da li ipak mogu da dobijem kôd putem telefona?

Ako ne možete da primite bezbednosni kôd u tekstualnoj poruci, i dalje možete da koristite svoj broj telefona. Kada dodate broj, odaberite opciju za dobijanje automatizovanog telefonskog poziva.

U poruci je pisalo „uverite se da možete da primite bezbednosni kôd“

Kada vidite poruku u kojoj se navodi da treba da se uverite da možete da primite bezbednosni kôd, to znači da treba da verifikujete ili dodate nove bezbednosne informacije. Možete da je preskočite jednom na svaka 24 časa, ali sedam dana od prvog obaveštenja ćete morati da verifikujete bezbednosne informacije ili da dodate nove da biste ponovo mogli da se prijavite u nalog.

Od vas nećemo tražiti da verifikujete svoje bezbednosne informacije svaki put kada se prijavite. Povremeno ćemo možda zatražiti od vas da ih ponovo proverite, na primer, ako se dugo niste prijavljivali. Ovo je naš način da proverimo aktuelnost vaših informacija.

Kako Microsoft koristi moje bezbednosne informacije?

Bezbednosne informacije služe samo za zaštitu vašeg naloga. Mi bezbednosne informacije nikada nećemo koristiti za slanje bezvrednih poruka niti u marketinške svrhe – one služe samo za proveru vašeg identiteta u slučaju da se nekada javi neki problem sa nalogom.

Da li je bezbednosni kôd isto što i lozinka?

Ne. Bezbednosni kôd nije zamena za lozinku, tako da unos bezbednosnog koda u polje za lozinku neće imati nikakvog efekta.