Kako da promenim lozinku?

Redovna promena lozinke može da pomogne da sačuvate bezbednost Microsoft naloga i uređaja koje koristite sa njim.

Koraci za promenu lozinke zavise od toga kako je nalog podešen. Sledeći odeljci obuhvataju različite scenarije na koje možete naići.

Važno

 • Da biste mogli da promenite lozinku Microsoft naloga, morate da znate postojeću lozinku. Ako pokušavate da promenite lozinku zato što ste zaboravili staru, možemo da vam pomognemo da poništite lozinku. Za više informacija pogledajte članak Šta da radite ako zaboravite Windows lozinku.

Prikaži sve

Kako da promenim lozinku koju koristim za prijavljivanje na Windows?

Bez obzira da li se prijavljujete u Windows pomoću Microsoft naloga ili lokalnog naloga, možete da promenite lozinku u postavkama računara.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

 2. Dodirnite dugme Naloziili kliknite na njega, a zatim dodirnite dugme Opcije prijavljivanjaili kliknite na njega.

 3. U okviru Lozinka dodirnite ili izaberite stavku Promeni. Unesite trenutnu lozinku, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da promenite lozinku za Microsoft nalog, unesite ponovo trenutnu lozinku. Unesite i ponovo unesite lozinku, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

  • Ako želite da promenite lozinku za lokalni nalog, unesite i ponovo unesite novu lozinku, unesite savet za lozinku da biste lakše zapamtili, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

 5. Dodirnite dugme Završi ili kliknite na njega.

Kako da promenim lozinku Microsoft naloga na mreži?

Čak i ako se ne prijavite u Windows pomoću Microsoft naloga, i dalje možete da koristite Microsoft nalog sa drugim Microsoft uređajima i uslugama, kao što su Windows Phone, Xbox konzola ili Outlook.com. Evo kako da promenite lozinku Microsoft naloga na mreži.

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Lozinka.

 2. Na stranici Promenite lozinku unesite trenutnu lozinku. Unesite i ponovo unesite lozinku, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Sačuvaj.

Kako da promenim lozinku kada je računar povezan sa domenom?

Ako je računar povezan sa domenom, administrator sistema možda ima posebne zahteve u vezi sa lozinkom kako bi održao veću bezbednost mreže. Da biste promenili lozinku mreže, možda ćete morati da zatražite pomoć od administratora sistema. Evo kako da promenite lozinku na domenu.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Alt+Delete, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Promeni lozinku.

  Napomena

  • Ako koristite tablet bez standardne tastature, ovaj korak može biti drugačiji. Potražite pomoć od proizvođača računara.

 2. Unesite staru lozinku. Unesite i ponovo unesite novu lozinku, a zatim pritisnite taster Enter.