Zatvaranje Microsoft naloga

Zatvaranje Microsoft naloga može da utiče na mnoge druge uređaje, aplikacije i usluge koje koristite. Evo nekih stvari koje bi trebalo da znate pre i posle označavanja naloga za zatvaranje.

Pre nego što zatvorite nalog

Važno je da budete svesni svih propratnih stvari pre nego što odlučite da zatvorite nalog. Na primer, trebalo bi da se uverite da ne ostavljate novac ili važne stvari povezane sa tim Microsoft nalogom. Verovatno ćete želeti da omogućite ljudima da vas kontaktiraju nakon što vaša e-adresa Microsoft naloga nestane.

Prikaži sve

Otkazivanje svih pretplata povezanih sa nalogom

Ako imate pretplate na usluge kao što su Office 365, OneDrive, Xbox Live Gold ili Outlook.com bez reklama, više nećete moći da im pristupite. Pre nego što zatvorite nalog, trebalo bi da otkažete sve plaćene pretplate koje su povezane sa njim.

Većinu pretplata možete da otkažete koristeći Microsoft nalog – naplatu.

 1. Prijavite se na Microsoft nalog – naplatu, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Pretplate.

  Kada vam bude zatraženo da unesete bezbednosni kôd, proverite alternativnu e-adresu ili telefon da biste zatražili kôd od tima za Microsoft nalog.

 2. Izaberite pretplatu koju želite da otkažete, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Upravljaj.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se pojavi opcija otkaži pretplatu, dodirnite je ili izaberite, dodirnite dugme Dalje, a zatim pratite uputstva.

  • Ako se opcija otkaži pretplatu ne pojavi, dodirnite ili izaberite stavku Obratite se podršci, a zatim pratite uputstva.

Za pretplate koje ne nađete u okviru „Naplata“, moraćete da odete direktno u uslugu (ili kod prodavca, ako ste kupili pretplatu od prodavca) da biste izvršili otkazivanje. Na primer, ako imate pretplate uz Xbox, idite u Xbox podršku i potražite informacije o otkazivanju. Ukoliko imate Skype pretplatu, idite na stranicu Skype podrške i potražite informacije o otkazivanju.

Korišćenje novca i Microsoft poena na nalogu

Nećete želeti da zatvorite nalog kada imate poene ili preostala salda. Pre nego što zatvorite nalog trebalo bi da potrošite sav preostali novac ili poene na Microsoft nalogu kupovinom sadržaja na mreži iz usluge Xbox, iz Windows prodavnice ili Windows Phone prodavnice.

Da biste videli koliko novca ili poena imate na svom Microsoft nalogu:

 • Prijavite se na Microsoft nalog – naplata i dodirnite ili izaberite stavku Opcije plaćanja.

  Kada vam bude zatraženo da unesete bezbednosni kôd, proverite alternativnu e-adresu ili telefon da biste zatražili kôd od tima za Microsoft nalog.

Više informacija potražite u članku Microsoft poklon kartica – najčešća pitanja.

Obavestite ljude kako da vas nađu

Napomena

 • Ako se e-adresa povezana sa Microsoft nalogom ne završava sa @hotmail.com, @live.com, @msn.com ili @outlook.com, možete da preskočite ovaj postupak.

Ako se e-adresa povezana sa Microsoft nalogom završava sa @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com, zatvaranjem Microsoft naloga brišu se sve e-poruke uskladištene posle perioda čekanja od 60 dana. Tokom perioda čekanja vaše prijemno sanduče će nastaviti da prima e-poruke. Možete da podesite automatski odgovor kako biste sve obavestili da će nalog biti zatvoren, i recite im gde da ubuduće šalju e-poruke.

 1. Prijavite se u Outlook.com prijemno sanduče. Kliknite na ikonu „Opcije“ Ikona „Opcije“, a zatim izaberite Opcije.
 2. U okviru Upravljanje nalogom dodirnite ili izaberite stavku Slanje automatskih odgovora „Na odmoru“, a zatim pratite uputstva.

  Napomene

  • Možete da izaberete stavku Prosleđivanje e-pošte u okviru Upravljanje nalogom da bi se primljena e-pošta slala na različite e-adrese. Zapamtite, i automatski odgovori i prosleđivanje e-pošte će prestati da rade kada vaš Microsoft nalog bude zatvoren nakon perioda čekanja od 60 dana.

  • Kada zatvorite Microsoft nalog sa Outlook.com e-adresom, ta e-adresa se može obnoviti i dodeliti drugom korisniku nakon perioda čekanja od 60 dana.

Pravljenje rezervne kopije datoteka i podataka

Pošto vaš Microsoft nalog bude zatvoren, nećete moći da pristupite nijednoj datoteci ili informacijama povezanim sa tim nalogom ako ste ih skladištili putem Microsoft usluge. Ako postoji bilo šta što biste želeli da sačuvate, trebalo bi da sačuvate kopiju. Možda ćete želeti da napravite rezervne kopije:

 • E-pošte, dokumenata i fotografija koje ste skladištili u uslugama Outlook.com, Hotmail ili OneDrive.

 • Ličnih podataka koje ste skladištili u usluzi HealthVault.

 • Informacija o kupovini na lokaciji Microsoft.com.

 • Podataka portfolija una lokaciji MSN Money.

 • Messenger kontakata dodatih u Skype. Više informacija o pravljenju rezervnih kopija spiska kontakata potražite na stranici Skype podrške.

 • Šifre proizvoda za sve proizvode koje ste kupili pomoću ovog Microsoft naloga. (Vaš instalirani softver će nastaviti da radi, ali biće vam potrebna šifra proizvoda ako ikada poželite da ponovo instalirate softver ili da ga instalirate na novom računaru.)

Pored toga, zatvaranje Microsoft naloga znači da više nećete moći da pristupite muzici koju ste preuzeli koristeći Xbox Music Pass. (Muzika i video zapisi koje ste kupili će moći i dalje da se reprodukuju, ali ih neće biti moguće preneti na drugi uređaj.) Sav napredak igre, gamer rezultat i gamer znak u Xbox Live će biti izgubljeni.

Prikaz uređaja

Uređaji kao što su Windows telefoni, računari koji rade pod operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, Surface tablet računari i Xbox konzole najbolje rade sa Microsoft nalogom. Neki od ovih uređaja će i dalje raditi do određenog stepena, ali vi nećete moći da koristite sve njihove aplikacije i funkcije. Pre nego što zatvorite nalog, razmislite o podešavanju ovih uređaja sa različitim Microsoft nalogom tako da i dalje možete da se prijavite.

Upravljanje Microsoft nalozima vaše dece

Ako upravljate Microsoft nalogom deteta, taj nalog će ostati otvoren kada vaš bude zatvoren. Međutim, pošto Microsoft nalog bude zatvoren, vaše dete će biti zaustavljeno u pokušaju da se prijavi u Xbox, na računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 8 ili novijim ili Windows Phone, dok ne dobiju pristanak sa drugog roditeljskog naloga.

Nakon što zatvorite nalog

Čaka i kada ste sigurni, zatvaranje naloga nije trenutno. Čekamo 60 dana pre nego što trajno izbrišemo Microsoft nalog, u slučaju da se predomislite ili vam je potrebno da pristupite nečemu što je povezano sa nalogom pre nego nestane zauvek. Tokom tog perioda čekanja, nalog je označen za zatvaranje, ali i dalje postoji.

Kada dodirnete dugme Označi nalog za zatvaranje ili kliknete na njega, počinje period čekanja od 60 dana. Ako želite ponovo da otvorite Microsoft nalog, samo se ponovo prijavite u roku od tih 60 dana. Otkazaćemo zatvaranje naloga i sve će ostati kako jeste.