Kako da zatvorite Microsoft nalog

Ako zatvorite nalog, to znači da nećete moći da ga koristite za prijavljivanje u Microsoft proizvode i usluge koje ste koristili. Pre nego što zatvorite nalog, izdvojite vreme da biste obavili sve neophodne stvari, otkazali pretplate i da biste bili sigurni da ne ostavljate ništa bitno – bez obzira da li su to datoteke u vašem OneDrive skladištu, stvari u usluzi Xbox, e-poruke u usluzi Outlook.com, ili nešto drugo.

Pre nego što zatvorite nalog

Pre nego što odlučite da zatvorite nalog, važno je da razumete sve posledice toga. Na primer, trebalo da se uverite da ne ostavite nikakav novac, kao ni važne stvari koje su povezane sa Microsoft nalogom. Možda ćete takođe želeti da obavestite ljude o tome kako mogu da vas kontaktiraju kada vaša adresa e-pošte za Microsoft ne bude postojala.

Prikaži sve

Iskoristite novac u okviru naloga

Potrošite sav novac koji vam je ostao Microsoft naloga na kupovinu digitalnog sadržaja iz usluge Xbox, Windows prodavnice, ili Windows Phone prodavnice.

Da biste videli koliko novca imate u svom Microsoft nalogu, prijavite se na vab lokaciju Microsoft naloga.

Više informacija potražite u članku Microsoft poklon-kartica: najčešća pitanja.

Otkažite sve pretplate koje su povezane sa nalogom

Ako ste se pretplatili na usluge kao što su Office 365, OneDrive, Xbox Live Gold, ili Outlook.com nalog bez oglasa, više nećete moći da im pristupate.

Da biste otkazali većinu Microsoft pretplata:

  1. Prijavite se na stranicu „Usluge i pretplate“ na veb lokaciji Microsoft naloga.

  2. Pored svake pretplate kliknite na dugme „Otkaži“ i sledite uputstva.

Kod svake pretplate koja nije na listi posetite samu uslugu (ili prodavca ukoliko ste pretplatu kupili od nekog prodavca) da biste je otkazali. Na primer, ako imate neku pretplatu na Skype, posetite stranicu Skype podrške i potražite informacije o otkazivanju.

Obavestite ljude kako mogu da dođu do vas

Napomena

  • Ako se adresa e-pošte povezana sa vašim Microsoft nalogom ne završava domenom @hotmail.com, @live.com, @msn.com ili @outlook.com, možete da preskočite ovaj postupak.

Ako se adresa e-pošte povezana sa vašim Microsoft nalogom završava domenom @outlook.com, @hotmail.com, @live.com, ili @msn.com, zatvaranje Microsoft naloga će dovesti do brisanja svih e-poruka u okviru naloga kada istekne period čekanja od 60 dana. Ipak, tokom perioda čekanja, e-poruke će i dalje stizati u prijemno sanduče. Možete da postavite automatski odgovor kako biste sve obavestili o tome da će nalog biti zatvoren i da biste naveli gde mogu da vam šalju e-poštu ubuduće.

  1. Prijavite se u prijemno sanduče u usluzi Outlook.com. Kliknite na ikonu „Opcije“ Ikona „Opcije“, a zatim izaberite stavku Opcije.
  2. U odeljku Upravljanje nalogom dodirnite ili mišem izaberite stavku Slanje automatskih odgovora tokom odmora, a zatim pratite uputstva.

    Napomene

    • Takođe možete da izaberete Prosleđivanje e-pošte u odeljku Upravljanje nalogom da bi e-pošta koju dobijete bila poslata na drugu adresu e-pošte. Ipak, ne zaboravite da će i automatski odgovori i prosleđivanje e-pošte prestati da rade nakon perioda čekanja od 60 dana nakon što zatvorite Microsoft nalog.

    • Kada zatvorite Microsoft nalog za koji koristite Outlook.com adresu e-pošte, ta adresa e-pošte može da se reciklira i dodeli nekom drugom korisniku po isteku perioda čekanja od 60 dana.

Sačuvajte datoteke i podatke

Kada zatvorite svoj Microsoft nalog, nećete moći da pristupate nijednoj datoteci ni informaciji koja je povezana sa tim nalogom ukoliko je uskladištena u nekoj Microsoft usluzi. Ako postoji bilo šta što želite da zadržite, trebalo bi da sačuvate kopiju. Na primer:

  • E-pošta, dokumenti i fotografije koje ste uskladištili u Outlook.com, Hotmail, ili OneDrive.

  • Lični podaci koje ste uskladištili u HealthVault.

  • Informacije o kupovinama na lokaciji Microsoft.com.

  • Podaci iz portfolija u usluzi MSN novac.

  • Messenger kontakti koje ste dodali u Skype. Više informacija o pravljenju rezervne kopije spiska kontakata potražite na stranici Skype podrške.

  • Šifre proizvoda za sve proizvode koje ste kupili preko Microsoft naloga. (Instalirani softver će nastaviti da radi, ali ako ikada poželite da ponovo instalirate softver, ili da ga instalirate na novom računaru, biće vam neophodna šifra proizvoda.)

Pored toga, ako zatvorite Microsoft nalog, to znači da više nećete imati pristup muzici koju ste preuzeli preko propusnice Xbox Music Pass. (Muzika i video zapisi koje ste direktno kupili će i dalje moći da se reprodukuju, ali se ne mogu preneti na drugi uređaj.) Bilo kakav napredak, rezultat ili oznaka igrača u igrama u usluzi Xbox Live će biti izgubljeni.

Obratite pažnju na svoje uređaje

Uređaji poput Windows Phone telefona, računara sa operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, Surface tablet uređaja i Xbox konzola najbolje funkcionišu sa Microsoft nalogom. Neki od ovih uređaja će i dalje raditi do izvesne mere — ali nećete moći da koristite sve njihove aplikacije i funkcije. Pre nego što zatvorite svoj nalog, razmislite o konfigurisanju ovih uređaja preko drugog Microsoft naloga tako da i dalje možete da se prijavite.

Upravljanje Microsoft nalozima dece

Ako upravljate nekim dečijim Microsoft nalogom, nalog tog deteta će ostati otvoren i kada vi zatvorite svoj nalog. Međutim, kada zatvorite svoj Microsoft nalog, dete neće uspeti da se prijavi u Xbox, na računare sa operativnim sistemom Windows 8 ili novijim, ili u Windows Phone, sve dok ne dobije pristanak sa drugog roditeljskog naloga.

Zatvaranje naloga

Kada budete sigurni da ste spremni:

  1. Posetite stranicu Zatvaranje naloga.

  2. Ako se od vas zatraži da se prijavite i/ili da verifikujete nalog, pratite uputstva.

  3. Proverite da li je na stranici prikazan tačan Microsoft nalog, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  4. Pročitajte spisak i potvrdite izbore u poljima za potvrdu da biste naznačili da ste pročitali svaku stavku.

  5. U padajućoj listi Izbor razloga odaberite razlog za zatvaranje naloga.

  6. Kliknite na dugme Označi nalog za zatvaranje.

Kada zatvorite nalog

Kada dodirnete dugme Označi nalog za zatvaranje ili kliknete na njega, mi ćemo sačekati da prođe 60 dana pre nego što trajno izbrišemo vaš Microsoft nalog za slučaj da se predomislite ili morate da pristupite nečemu što je povezano sa nalogom pre nego što on nestane zauvek.

Tokom perioda čekanja, vaš nalog je označen za zatvaranje, ali i dalje postoji. Ako želite da ponovo otvorite svoj Microsoft nalog, samo se ponovo prijavite u roku od tih 60 dana. Mi ćemo otkazati zatvaranje naloga i sve će ostati onako kako je bilo.