Windows Essentials 2012: napomene uz izdanje

OneDrive aplikacija za radnu površinu za Windows:

Na ovoj stranici možete da pronađete najnovije i ostale informacije o OneDrive aplikaciji za radnu površinu za Windows.

Prikaži sve

Šta je novo u najnovijoj verziji aplikacije OneDrive?

 • Možete da otpremate pakete sa većim brojem datoteka da biste ubrzali otpremanje.

 • Sada možete da odaberete fascikle u usluzi OneDrive koje želite da sinhronizujete na svim računarima. Fascikle možete da odaberete tokom instalacije ili u bilo kom trenutku u postavkama.

 • OneDrive i Office 2013 rade zajedno tako da se vaše Office datoteke sinhronizuju brže, a možete i u isto vreme da radite na Office datotekama sa drugim ljudima.

 • Iz „Istraživača datoteka“ možete brzo da podelite datoteke u OneDrive fascikli ili da ih pregledate na veb-lokaciji OneDrive. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu, odaberite stavku OneDrive, a zatim stavku Deli ili Prikaži na lokaciji OneDrive.com.

 • Ako vaš računar radi pod operativnim sistemom Windows 8 i ako koristite ograničenu mrežu, primićete poruku da biste izašli iz usluge OneDrive i smanjili troškove prenosa podataka.

Koji operativni sistem mi je potreban za pokretanje aplikacije Microsoft OneDrive?

OneDrive predstavlja deo paketa Windows Essentials 2012, ali ga je u nekim operativnim sistemima moguće i zasebno instalirati. Pogledajte veb-stranicu „Sistemski zahtevi za OneDrive“ da biste dobili više informacija.

Kada podesim OneDrive za Windows i kliknem na dugme „Prvi koraci“, pojavljuje se prazna stranica. Zašto?

To može da se desi ako je postavka za bezbednost na internetu u pregledaču Internet Explorer podešena na „Visoko“, što sprečava prikazivanje stranice za prijavljivanje u OneDrive. Da biste videli stranicu za prijavljivanje na OneDrive, podesite postavku bezbednosti u pregledaču Internet Explorer na „Srednje-visoko“ tako što ćete da pratite sledeće korake:

 1. Otvorite Internet Explorer za radnu površinu.

 2. U gornjem desnom uglu prozora programa Internet Explorer kliknite na ikonu AlatkeIkona „Alatke“, a zatim izaberite stavku Internet opcije da biste otvorili dijalog „Internet opcije“. (Ako ne vidite ikonu „Alatke“, pritisnite taster Alt na tastaturi da biste videli meni Alatke u gornjem desnom uglu programa Internet Explorer.)
 3. Na kartici Bezbednost kliknite na Internet, a zatim promenite nivo bezbednosti na „Srednje-visoko“.

Ako se stranica za prijavljivanje ne pojavljuje, možda ćete morati da uspostavite početne vrednosti programa Internet Explorer tako što ćete pratiti sledeće korake:

 1. Zatvorite sve otvorene prozore programa Internet Explorer i „Istraživač datoteka“.

 2. Otvorite Internet Explorer za radnu površinu.

 3. Na kartici Napredno izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

 4. Ponovo izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

 5. Kada Internet Explorer završi uspostavljanje početnih vrednosti, kliknite na dugme Zatvori, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Ponovo pokrenite OneDrive.

Kada pokušam da izaberem lokaciju za OneDrive fasciklu, pojavi mi se greška koja navodi da OneDrive ne može da kreira fasciklu na izabranoj lokaciji. Gde može da se kreira OneDrive fascikla?

OneDrive fasciklu možete da sačuvate na internom ili eksternom čvrstom disku ili na solid-state disku.

OneDrive fasciklu ne možete da sačuvate na sledećim lokacijama:

 • na prenosivim medijumima, kao što su CD ili DVD, USB memorija ili SD kartica;

 • na mapiranim mrežnim uređajima;

 • u korpi za otpatke na PC računaru ili u fascikli „Trash (Otpad)“ na Mac računaru;

 • na diskovima koji razlikuju mala i velika slova na Mac računaru.

Zašto primam poruku o grešci kada pokušam da zaustavim sinhronizaciju fascikle na računaru?

Nećete moći da zaustavite sinhronizaciju fascikle ili grupe datoteka ako i dalje otpremate sadržaj u OneDrive ili ako kod te fascikle ili grupe datoteka postoje problemi sa sinhronizacijom. Rešite probleme sa sinhronizacijom i sačekajte da se OneDrive ažurira, a zatim pokušajte ponovo.

Šta treba da uradim da bi se OneNote datoteka koju ručno prevučem u OneDrive fasciklu pojavila na veb-lokaciji OneDrive.com?

 1. U programu OneNote, u meniju Datoteka izaberite stavku Deli.

 2. Izaberite beležnicu koju želite da premestite u OneDrive, a onda kliknite na Veb.

 3. Izaberite lokaciju u usluzi OneDrive na koju želite da smestite OneNote datoteku, a zatim kliknite na Deli beležnicu. (Možda ćete morati da se prijavite da biste izabrali lokaciju.)

Kako da uklonim vezu ka usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 8 kada se prijavljujem na računar preko Microsoft naloga?

Vezu ka usluzi OneDrive ne možete da uklonite ukoliko ste se prijavili preko Microsoft naloga. Ako za uslugu OneDrive želite da koristite drugi nalog, prijavite se na računar preko drugog Microsoft naloga ili na računaru dodajte nalog sa e-adresom koju želite da koristite. Ako vezu ne možete da prekinete čak i nakon prekida veze između Microsoft naloga i sistema Windows, zatražite podršku i neki od agenata će vam pomoći.