Vratite se u svoj Microsoft nalog ako je ugrožen

Ako je vaš Microsoft nalog ugrožen, to znači da neko možda koristi vaš nalog za pristup vašim ličnim informacijama ili slanje neželjene e-pošte. Možemo da vam pomognemo da oporavite svoj nalog, kao i da sprečimo tu pojavu u budućnosti.

Više informacija o Microsoft nalozima potražite u temi pomoći Šta je to Microsoft nalog?

Promenite lozinku ili uspostavite njenu početnu vrednost

Ako mislite da je vaš Microsoft nalog ugrožen, trebalo bi da pokušate da se prijavite u svoj nalog na mreži.

Prijavljivanje u Microsoft nalog na mreži

 1. Prijavite se u svoj Microsoft nalog.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako i dalje možete da se prijavite u Microsoft nalog, trebalo bi da odmah promenite lozinku. Ovo će onemogućiti pristup nalogu svakome ko zna vašu lozinku. Na stranici Bezbednost i privatnost dodirnite ili mišem izaberite stavku Promeni lozinku, a zatim pratite uputstva.

  • Ako ne možete da se prijavite u svoj nalog, vaša lozinka je možda promenjena. Dodirnite ili mišem izaberite vezu Ne možete da pristupite svom nalogu?, izaberite stavke Mislim da neko drugi koristi moj Microsoft nalog, dodirnite i dugme Dalje ili kliknite na njega, i sledite uputstva.

   Možete i direktno da odete na stranicu Uspostavljanje početne vrednosti lozinke i pratite data uputstva.

Dodatno obezbedite svoj nalog ubuduće

Dodavanjem bezbednosnih informacija u nalog možete lakše da oporavite svoj nalog ako neko drugi preuzme kontrolu nad njim, ili ako zaboravite lozinku. Pošto se ove informacije koriste za vašu bezbednost, bilo bi dobro da dodate što više mogućih informacija. Nikada ne koristimo vaše bezbednosne informacije u marketinške svrhe – one služe samo da bismo potvrdili vaš identitet.

Dodavanje bezbednosnih informacija u Microsoft nalog

 1. Prijavite se u svoj Microsoft nalog i posetite stranicu Bezbednost i privatnost.

 2. U odeljku Bezbednosne informacije održavaju bezbednost naloga dodirnite dugme Dodaj bezbednosne informacije ili kliknite na njega, a zatim pratite uputstva za dodavanje različitih tipova bezbednosnih informacija (kao što su alternativna adresa e-pošte ili broj telefona).

Potrebna vam je dodatna pomoć?