Instalirajte jezičke pakete pomoću usluge Windows Update

Ako imate Ultimate ili Enterprise izdanje operativnog sistema Windows Vista ili Windows 7, možete preuzeti dodatne jezičke pakete pomoću lokacije Windows Update. Kada jednom omogućite Windows Update, možete odabrati koje jezike želite da instalirate (jezički paketi se ne ažuriraju automatski). Evo kako to možete da uradite.

Preuzimanje jezičkih paketa za Windows 7

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta Start, a zatim u polje za pretragu unesite Windows Update.
 2. Na listi rezultata izaberite stavku Windows Update.

 3. Kliknite na Proveri da li postoje ispravke na mreži sa lokacije Microsoft Update i sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 4. Ako nove ispravke budu pronađene, kliknite na stavku Dostupne su opcionalne ispravke.

 5. U odeljku Windows 7 Jezički paketi, izaberite samo željeni jezički paket (ukoliko ih sve instalirate, to može da zauzme previše prostora na disk jedinici).

 6. Kliknite na dugme U redu, a zatim izaberite opciju Instaliraj ispravke. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite. Takođe, možda ćete morati ponovo da pokrenete računar.

Preuzimanje jezičkih paketa za Windows Vista

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta Start, izaberite stavku Svi programi, a zatim kliknite na Windows Update.
 2. Kliknite na Proveri da li postoje ispravke na mreži sa lokacije Microsoft Update i sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 3. Ako nove ispravke budu pronađene, kliknite na stavku Dostupne su opcionalne ispravke.

 4. U odeljku Windows Vista Ultimate jezički paketi, izaberite samo željeni jezički paket (ukoliko ih sve instalirate, to može da zauzme previše prostora na disk jedinici).

 5. Kliknite na dugme U redu, a zatim izaberite opciju Instaliraj ispravke. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite. Takođe, možda ćete morati ponovo da pokrenete računar.

Napomena

 • Ako Windows ne pronađe nijednu ispravku kada kliknete na dugme Proveri da li postoje ispravke na mreži sa lokacije Microsoft Update, sačekajte jedan dan i pokušajte ponovo.