Privatnost u usluzi Outlook.com: najčešća pitanja

Prikaži sve

Kako da vidim novosti o prijateljima sa mreže Facebook i tvitove osoba u okviru prijemnog poštanskog sandučeta?

Kao rezultat partnerstva usluge Outlook sa društvenim mrežama Facebook i Twitter, pri vrhu e-poruka koje ste primili od osoba sa društvenih mreža Facebook i Twitter možete da vidite javna imena i slike profila tih osoba. Možete da povežete Facebook i Twitter nalog sa uslugom Outlook kako biste u oknu za osobe u usluzi Outlook, duž desne strane prijemnog poštanskog sandučeta, videli novosti o prijateljima ili tvitove osoba koje pratite. Kada povežete naloge, u oknu za osobe ćete videti novosti ili tvitove umesto reklama.

Kako funkcioniše veza sa društvenim mrežama Facebook i Twitter?

Kada otvorite e-poruku od nekog koga prepoznamo na društvenoj mreži Facebook ili Twitter, videćete javno ime i sliku Facebook ili Twitter profila te osobe i možemo vam preporučiti da dodate tu osobu za prijatelja na društvenoj mreži Facebook ili da je pratite na društvenoj mreži Twitter. Kada je u pitanju Facebook, možemo da prepoznamo profil za svaku e-adresu koja je povezana sa javnim nalogom. Možemo da prepoznamo osobe na društvenoj mreži Twitter ako su povezale svoj Twitter nalog sa e-adresom koja pripada nekoj Microsoft usluzi (na primer, @live.com), a postavke njihovog Twitter profila omogućavaju pronalaženje njihovih naloga po toj e-adresi.

Kada se odlučite da povežete svoj Facebook ili Twitter nalog sa oknom za osobe u usluzi Outlook, videćete najnovije novosti vezane za prijatelje ili tvitove osoba koje pratite, i to u samom prijemnom poštanskom sandučetu; vaš adresar će takođe biti ažuriran, tako da ćete u njemu videti Facebook prijatelje ili osobe koje pratite na mreži TwitterKada povežete naloge, koristimo API mreže Facebook ili javni API mreže Twitter za prijem novosti sa mreže Facebook, tvitova ili drugih aktivnosti osoba koje pratite na mreži Twitter i privremeno smeštamo te informacije u keš memoriju kako bi vam obezbedili ovu funkciju. Takođe, kada povežete naloge, u Outlook adresaru bezbedno skladištimo kontakt informacije osoba koje pratite. U svakom trenutku možete da povežete Facebook ili Twitter nalog sa uslugom Outlook, odnosno, da prekinete vezu između njih tako što ćete posetiti adresu profile.live.com/services. Ako prekinete vezu, više nećemo smeštati te informacije sa mreže Facebook ili Twitter u keš memoriju.

Koje informacije se dele između usluge Outlook i društvene mreže Facebook ili Twitter?

Da bismo obogatili vaš doživljaj korišćenja e-pošte, koristimo šifrovane adrese za traženje naloga na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Za obezbeđivanje usluge koju vam pružamo koristimo samo javna imena, slike profila, novosti, tvitove i druge informacije koje primamo sa mreže Facebook ili Twitter. Osim toga, Outlook pomaže u zaštititi e-adresa koje se koriste za pronalaženje Facebook ili Twitter naloga tako što koristi šifrovanje. U svakom trenutku možete da isključite ovu funkciju tako što ćete izabrati „isključi“ pri dnu okna za osobe ili tako što ćete ažurirati postavke svog Facebook ili Twitter naloga koje se odnose na pronalaženje naloga po e-adresi.

Kada povežete Outlook nalog naFacebook ili Twitter, koristimo API mreže Facebook za prikaz novosti vezanih za prijatelje na mreži Facebook, odnosno, javni API mreže Twitter za prikaz tvitova osoba koje pratite na mreži Twitter. Takođe, kada povežete naloge, bezbedno skladištimo informacije sa profila osoba koje pratite na društvenoj mreži Twitter ili prijatelja na mreži Facebook u Outlook adresaru. U svakom trenutku možete da povežete Outlook nalog sa Facebook ili Twitter nalogom, odnosno, da prekinete vezu između njih tako što ćete posetiti adresu profile.live.com/services. Ako prekinete vezu, više nećete primati listu prijatelja sa mreže Facebook niti osoba koje pratite na mreži Twitter i oni će biti uklonjeni sa spiska kontakata.

Kako da promenim postavke za to da li ću u usluzi Outlook videti sadržaj sa društvenih mreža Facebook, Twitter ili nekih drugih nezavisnih mreža?

U svakom trenutku možete da promenite svoje Outlook postavke za ovu funkciju tako što ćete kliknuti na „isključi“ pri dnu okna „Osobe“.

Kako da sprečim prikazivanje informacija sa mreža Facebook i Twitter u usluzi Outlook?

Vaše kontrole privatnosti na mrežama Facebook ili Twitter sadrže postavke koje određuju to da li druge osobe/usluge, uključujući i Outlook okno za osobe, mogu da pronađu vaš javni Facebook ili Twitter nalog po vašoj e-adresi koja je zabeležena u okviru te usluge. Za informacije o tome kako da promenite postavke svog Facebook ili Twitter naloga pogledajte stranicu pomoći za Facebook ili pogledajte ovde za Twitter. Možda će programu Outlook trebati dan ili dva da pokaže promenjene postavke za Facebook ili Twitter.

Napominjemo da kada ljudi povežu svoj Outlook nalog sa društvenom mrežom Facebook ili Twitter, oni u oknu za osobe mogu videti iste informacije o vama koje bi inače videli u okviru tih usluga – ništa više. Ako osobe koje vas već prate na društvenoj mreži Twitter povežu svoj Twitter nalog sa uslugom Outlook, a dodali su vaše Twitter korisničko ime u svoje kontakte, one će i dalje moći da vide vaše Twitter ime, sliku profila i najnovije tvitove u oknu za osobe. Isto tako, vaši Facebook prijatelji će moći da vide informacije koje podelite sa njima na društvenoj mreži Facebook, na primer, vaše ime, sliku profila i novosti vezane za vas.

Outlook mi ne prikazuje ime pošiljaoca e-poruke, niti njegovu sliku Facebook ili Twitter profila. Zašto?

Ako ne vidite Facebook ili Twitter ime i sliku profila osobe koja vam je poslala e-poruku, to je zato što Outlook ne može da ih pronađe na ovim mrežama. Moguće je da e-adresa koju pošiljalac koristi na mreži Twitter ne pripada nijednoj Microsoft usluzi, odnosno, da postavke njegovog Facebook ili Twitter naloga ne dozvoljavaju da njegov nalog bude pronađen po e-adresi. Takođe, moguće je da na spisku kontakata imate više unosa za dotičnog pošiljaoca. Često možete da rešite problem tako što ćete povezati ove unose. Idite na stranicu „Osobe“, potražite i izaberite sve unose kontakata za tu osobu, a zatim izaberite stavku Veza.

Ako želite da vidite više informacije o osobama koje poznajete, samo povežite svoj Facebook ili Twitter nalog sa uslugom Outlook.com da biste videli Facebook ili Twitter ime, sliku profila i najnovije novosti vezane za prijatelje ili tvitove osoba koje pratite, i to direktno u prijemnom poštanskom sandučetu. Lako možete da se povežete tako što ćete posetiti adresu profile.live.com/services.

Zašto me Outlook pita da li želim da se pridružim društvenim mrežama Facebook ili Twitter kad već imam nalog na tim mrežama?

Outlook može da vam predloži da se pridružite društvenim mrežama Facebook ili Twitter ako ne može da vas nađe na tim mrežama. Ako već imate Facebook ili Twitter nalog i želite da vidite informacije sa tih mreža, posetite adresu profile.live.com/services da biste povezali Facebook ili Twitter nalog sa uslugom Outlook.

Zašto Outlook predlaže da dodam neku osobu za prijatelja na mreži Facebook ili da je pratim na mreži Twitter ako mi je ta osoba već prijatelj, odnosno ako je već pratim?

Outlook možda ne prepoznaje vaš Facebook ili Twitter nalog na osnovu samo vaše e-adrese. Da biste ispravili ovo, posetite adresu profile.live.com/services da biste povezali svoj Facebook ili Twitter nalog sa uslugom Outlook. Kada to uradite, okno za osobe u usluzi Outlook će vam omogućiti da u prijemnom poštanskom sandučetu vidite novosti koje se odnose na tu osobu, odnosno, njene tvitove.

Zašto samo ponekad vidim reklame pored pošte koju čitam?

Umesto reklama, okno za osobe prikazuje relevantne informacije o pošiljaocu e-poruke ako se on nalazi na vašem spisku kontakata ili ako je moguće pronaći ga na mreži Facebook ili Twitter.

Gde mogu da saznam više o smernicama za privatnost za Outlook, Facebook i Twitter?

Mi u korporaciji Microsoft nastojimo da zaštitimo vašu privatnost dok vam u isto vreme pružamo softver i usluge koje vam obezbeđuju performanse, snagu i pogodnosti koje su vam potrebne.

Da biste dobili dodatnu pomoć oko očuvanja bezbednosti informacija, obratite se korisničkoj podršci.