Saveti za Outlook.com


Grupa studenata u studentskom domu

Outlook.com za školu

Časovi, domaći zadaci i testovi mogu da budu stresni, a Outlook.com vam omogućava da lakše budete u kontaktu sa prijateljima, kao i da budete produktivni sa bilo kog mesta.

Sva vaša e-pošta na jednom mestu

Prestanite da žonglirate različitim nalozima e-pošte. Prosledite svoj akademski i druge naloge u Outlook.com i pratite sve svoje razgovore na jednom mestu. Smestite svaki nalog u zasebnu fasciklu ili potfasciklu da biste ih organizovali.

U samo nekoliko klikova možete da konfigurišete uslugu Outlook.com tako da ona organizuje e-poštu umesto vas. Uštedite vreme i zaboravite na sređivanje e-pošte tako što ćete isprobati alatke kao što je Čišćenje: isplanirajte čišćenje, zadržite samo najnovije biltene i obavite objedinjeno brisanje e-pošte različitih pošiljalaca. Obrišite stotine e-poruka u sekundi i sačuvajte preglednost e-pošte.

Možete čak i da postavite jednostavna pravila za automatsko arhiviranje e-poruka od određenih pošiljaoca, tako da nikada ni ne stignu u vaše prijemno poštansko sanduče.

Prijatelji i porodica

Ako imate samo desetke, to ne znači da treba da zanemarite društveni život! Pratite novosti svojih prijatelja na društvenim mrežama tako što ćete povezati svoj Outlook.com nalog i Facebook, Twitter i ostale društvene mreže.

Ažurirajte svoj status, pogledajte poslednje novosti i slike profila i automatski sinhronizujte informacije o kontaktima na jednom mestu.

Muškarac i žena gledaju u laptop u parku

SkyDrive vam omogućava i da sa lakoćom delite fotografije sa prolećnog raspusta, najnovije snimke vašeg benda i sve ostalo što poželite, sa bilo kim kog odaberete. Na taj način možete lako da delite pojedinačne datoteke ili čitave fascikle sa prijateljima i članovima porodice, bez obzira na softver koji ni koriste.

Učenje sa bilo kog mesta

Zaboravite na fleš diskove i slanje datoteka sebi u e-porukama. Dok koristite Outlook.com, kliknite na strelicu pored logotipa usluge Outlook koji se nalazi pri vrhu prijemnog poštanskog sandučeta.

Logotip usluge Outlook i strelica

Nakon toga kliknite na SkyDrive da biste otvorili svoje besplatno skladište od 7 GB. Sačuvajte datoteke tu umesto da ih smeštate na fleš disk ili šaljete e-poštom sami sebi.

„Pošta“, „Osobe“, „Kalendar“ i SkyDrive

Na taj način, svojim stvarima možete da pristupate preko bilo kog pregledača, i to sa kartice SkyDrive u svom Outlook.com prijemnom poštanskom sandučetu, ili na adresi SkyDrive.com: iz sobe u domu, biblioteke ili sa svog telefona. Ne samo da možete da otvorite, uredite ili odštampate najnovije verzije svojih dokumenata pomoću besplatnih Office Web Apps, već možete i da preuzmete bilo koju datoteku koji ste sačuvali na PC računaru kod kuće, tako da nikada nećete morati da brinete da ne zaboravite nešto.

SkyDrive na različitim uređajima

Evo kako da na najbolji način iskoristite SkyDrive:

  • Instalirajte SkyDrive za Windows ili Mac.

  • U okviru SkyDrive fascikle kreirajte po jednu fasciklu za svaki predmet.

  • U odgovarajućim fasciklama sačuvajte sav dobijeni materijal, zadatke za domaći i datoteke sa radovima ili projektima.

  • Preuzmite SkyDrive za Android, Windows Phone, iPhone ili iPad. Na taj način ćete uvek moći da pristupate svemu sa pametnog telefona, računara ili tableta.

Vaš elektronski ranac

Umesto da nosite sa sobom sveske za čas, dobijeni materijal i domaće zadatke, čuvajte sa materijal za časove u usluzi SkyDrive i pristupajte mu sa bilo kog uređaja, iz biblioteke ili kabineta za informatiku.

Laptop na kome se vidi aplikacija Excel

Ako imate Microsoft Office, možda već imate OneNote 2010. OneNote može da zameni vašu papirnu beležnicu i da vam pomogne da se organizujete i imate potpun uvid u časove. Sačuvajte beleške i dobijene materijale u PDF formatu direktno u OneNote beležnici. Takođe možete da upotrebite skener, aplikaciju ili da snimite fotografiju dobijenog materijala, domaćih zadataka ili beležaka sa časa svojih prijatelja da biste ih pretvorili u digitalni format i sačuvali u OneNote beležnici. Pošto OneNote beležnica može da se pretražuje, bez problema možete da ih pronađete.

SkyDrive i OneNote još bolje rade zajedno. Sačuvajte svoju beležnicu u SkyDrive fascikli i preuzmite aplikaciju OneNote za mobilni telefon da biste mogli da učite bilo gde i to direktno sa telefona ili tableta.

Jednostavan zajednički rad

Sada svi mogu da rade zajedno na grupnom projektu, bez obzira na to da li koriste PC ili Mac. Uz to, ne morate da menjate format dokumenata kada prelazite sa usluge Google dokumenti na Microsoft Office. i obrnuto. Umesto toga, svi mogu da koriste Office ili Office Web App direktno u svom pregledaču da bi kreirali prezentacije, unakrsne tabele i zajedničke radove sjajnog izgleda – svako sa svog računara, .čak i ako nemaju instaliran Office.

Nemojte da brinete ako ste radili u usluzi Google dokumenti. Uvoz tih dokumenata u SkyDrive je jednostavan i nećete morati da razmišljate o ponovnom oblikovanju.

Pogledajte više

Proverite šta je to toliko dobro u vezi sa besplatnom uslugom e-pošte koju obezbeđuje Microsoft.

Želite li da primenite sve ove savete? Isprobajte Outlook.com odmah.

Isprobajte Outlook.com preko Gmail naloga.

Pronađite odgovore na pitanja o korišćenju usluge Outlook.com.