Pomoć za Outlook.com nalog

Outlook.com

Zatvoren nalog

Zatvaranje naloga

Kada zatvorite Microsoft nalog (adresu e-pošte i lozinku koju koristite za Outlook.com), vaša e-pošta i kontakti se brišu sa naših servera i nećete moći da ih oporavite. Adresa e-pošte će postati slobodna 60 dana nakon zatvaranja naloga i tada će moći da je koristi neko drugi. Ako koristite Microsoft nalog sa drugim Microsoft uslugama, više nećete moći da im pristupite. Dodatne informacije možete pronaći u članku Kako da zatvorim Microsoft nalog.

Ako je vaš nalog zatvoren usled neaktivnosti

Da biste održali aktivnost u okviru svog Outlook.com naloga, potrebno je da se prijavite najmanje jednom u 365 dana. Nakon 365 dana neaktivnosti, e-pošta će biti izbrisana, a njen oporavak neće biti moguć. Nakon 5 godina neaktivnosti, Microsoft nalog će biti izbrisan, a njegov oporavak neće biti moguć.

Ako je nalog zatvoren usled sumnjive aktivnosti unutar naloga

Outlook.com koristi tehnologije protiv neželjene pošte za identifikaciju sumnjivih naloga. Ako se vaš nalog koristi za slanje e-pošte koja pokreće filtere za neželjenu poštu, ili se sa naloga šalje veliki broj poruka koje se ne dostavljaju, onda je moguće da je Outlook.com nalog za e-poštu zatvoren.

Ako dobijete poruku u kojoj se navodi da vam je nalog privremeno blokiran, pročitajte članak Nalog je privremeno blokiran

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Nabavite pomoć za Outlook aplikaciju na radnoj površini.

Imate ideje za Outlook.com? Želimo da ih čujemo.