Pomoć za Outlook.com nalog

Outlook.com

Privremeno blokiran nalog

Ako ste pokušali da se prijavite u Outlook.com i primili poruku u kojoj se navodi da je nalog privremeno blokiran, možda je razlog to što smo primetili neobične aktivnosti u okviru naloga. Znamo da blokiranje naloga može da vas iznervira i izvinjavamo se zbog neprijatnosti, ali to je važna alatka koja nam služi da zaštitimo sve korisnike od neželjene e-pošte i prevara na mreži, uključujući i vas.

U toku procesa deblokiranja, moraćete da promenite svoju lozinku. Pronađite više informacija o tome kako da kreirate jaku lozinku.

Deblokada u kojoj vam pomaže službe za podršku može da potraje 24 sata ili duže

Pri dnu ove stranice postoji veza koja će vas odvesti na stranicu podrške na kojoj ćete morati da unesete određene informacije u obrazac na mreži. Predstavnik korisničke podrške korporacije Microsoft će vas kontaktirati e-poštom u roku od 24 sata i pružiće vam uputstva za deblokadu naloga, ili će zatražiti dodatne informacije.

Za samostalnu deblokadu vam je potrebno samo nekoliko minuta

Najbrži način da deblokirate nalog je deblokiranje na mreži, tako što ćete zatražiti i uneti kôd. Ako niste pokušali da deblokirate nalog na mreži, preporučujemo vam da počnete od toga.

Deblokiranje naloga na mreži

  1. Ako ste se prijavili u blokiran nalog, odjavite se.

  2. Posetite https://outlook.com, prijavite se u blokirani nalog i pratite uputstva na stranici.

Čak i ako vam je nalog blokiran, trebalo bi da i dalje možete da se prijavite i čitate e-poštu. Evo još nekih saveta koji će vam pomoći u tom postupku.

Zahtev za slanje koda na telefon

Možete da zahtevate da vam kôd bude dostavljen u tekstualnoj poruci, ili, ako vaš telefon ne podržava tekstualne poruke, preko automatizovanog telefonskog poziva.

  • Ako vam je kôd stigao u tekstualnoj poruci, taj kôd čine brojevi u telu poruke, a ne oni u njenom zaglavlju.

  • Ako vaš telefon ne može da prima tekstualne poruke, možete da zahtevate da vam kôd bude dostavljen preko automatizovanog telefonskog poziva. Pripremite se da ga pribeležite.

Možda ćete oklevati da nam date svoj broj telefona. Shvatamo vas. U današnje vreme smo svi zatrpani marketinškim porukama. Reći ćemo sam samo ovo: Microsoft nikada neće prodati vaše bezbednosne informacije u marketinške, niti bilo koje druge svrhe. Kraj priče. Poštujemo vašu privatnost.

Ukoliko niste dobili kôd, a zahtevali ste ga

Ako zahtevate kôd, a ne dobijete ga, proverite da li broj telefona koji ste uneli ne sadrži greške. Ako je broj tačan, ali vam to ne pomaže, možete da kliknete na dugme Unesi drugi broj i da unesete koji god broj želite.

Da bismo osujetili hakere, postavili smo ograničenje za broj zahteva za kôd koje možete dnevno da pošaljete. Ako dostignete ograničenje, biće potrebno da sačekate 24 časa da biste mogli da zatražite nov kôd.

Slanje u tekstualnoj poruci

  • Zbog mogućih zastoja u mreži, prijem koda može da potraje nekoliko minuta. Ako ga ne dobijete ni nakon 15 minuta, zahtevajte novi kôd.

  • Dobro proverite da li vaš telefon može da prima tekstualne poruke. Isporuka tekstualnih poruka nije dostupna u svim zemljama ili regionima, niti kod svih dobavljača usluga.

Slanje preko telefonskog poziva

  • Ako vaš telefon ne može da prima tekstualne poruke, možete da zahtevate da vam kôd bude dostavljen preko automatizovanog telefonskog poziva. Pripremite se da ga pribeležite.

Ako i dalje ne možete da preuzmete kôd, možete da se obratite službi za podršku preko veze koja se nalazi pri dnu stranice.

Ako kôd ne radi

Ako ste zahtevali kôd u tekstualnoj poruci, njega predstavljaju brojevi u telu poruke, a ne oni u njenom zaglavlju.

Tekstualna poruka koja sadrži kôd.

Ako vam je kôd pročitan u telefonskom pozivu, a niste ga sasvim jasno čuli, razmotrite opciju da vam kôd bude poslat u tekstualnoj poruci.

Zahtevajte novi kôd

Ako je kôd tačan, ali ne radi, možete da se obratite službi za podršku preko veze koja se nalazi pri dnu stranice.

Obratite se podršci

Ako ne možete da deblokirate nalog uz pomoć koda, možete da se obratite podršci. Da biste stigli na stranicu podrške, morate da budete prijavljeni u svoj nalog. Čak i ako je blokiran, trebalo bi da i dalje možete da se prijavite u nalog i čitate e-poštu.

Biće potrebno da unesete neke informacije u obrazac na mreži. Kada dobijemo te informacije, sistem će vam poslati e-poruku i kojoj se nalazi broj za praćenje. Predstavnik korisničke podrške korporacije Microsoft će vas kontaktirati e-poštom u roku od 24 sata i pružiće vam uputstva za deblokadu naloga, ili će zatražiti dodatne informacije. Dobićete dodatne e-poruke sa novostima sve dok nalog ne bude deblokiran.

Obratite se podršci

Kada deblokirate nalog, možete da dobijete više informacija o tome kako da zaštitite svoj nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Potrebna vam je pomoć sa Outlook aplikacijom za računare?

Imate ideje za Outlook.com? Želimo da ih čujemo.

Ne možete da dođete do usluge Outlook.com? Možda postoji neki problem kod nas.