Doživljaj usluge Outlook.com na vebu će uskoro biti poboljšan, ali lozinka, informacije za prijavu i vaši podaci ostaju nepromenjeni.
Važno: ako ste nadogradili svoj nalog, informacije iz ovog članka možda više ne važe. Posetite stranicu Dobro došli u Outlook na vebu da biste saznali više.

Razgovarajte sa prijateljima i porodicom koristeći Skype u usluzi Outlook.com

Korisnici usluge Outlook.com sada mogu da razgovaraju sa prijateljima i članovima porodice koristeći funkcije za ćaskanje i razmenu glasovnih i video poruka programa Skype.

Kada objedinite naloge za Microsoft i Skype, automatski dobijate pristup usluzi Skype na vebu u usluzi Outlook.com.

Evo odgovora na neka uobičajena pitanja.

Prikaži sve

Kako mogu da proverim da li mi je dostupna usluga Skype?

 1. U usluzi Outlook.com ćete videti ikonu Skype koja se nalazi u gornjem desnom uglu. Ako su nalozi povezani, onda je sve u redu.

 2. Ako nalog nije povezan, kliknite na ikonu Skype da biste povezali nalog i počeli da koristite Skype.

 3. Ako nikada niste koristili Skype, moraćete da instalirate dodatnu komponentu za Skype. Nakon što ste instalirali dodatnu komponentu za Skype, morate da kliknete na ikonu Skype u prijemnom sandučetu da biste povezali nalog.

Moji nalozi za Skype i Microsoft su objedinjeni, ali i dalje ne vidim Skype u usluzi Outlook.com. Šta bi trebalo da uradim?

Možda postoji privremeni problem u povezivanju na Skype. Sačekajte nekoliko minuta, osvežite prikaz u pregledaču, a zatim proverite ponovo.

Gde mogu da se prijavim u Skype?

U Skype možete da prijavite iz usluga Outlook.com, „Osobe“, „Kalendar“ i OneDrive.

Kako da započnem ćaskanje sa kontaktom u usluzi Skype?

Da biste pokrenuli sesiju ćaskanja:

 1. U usluzi Outlook.com kliknite na ikonu Skype.

 2. Kliknite na dugme Započni novi razgovor.

  Trebalo bi da vidite listu svojih kontakata u usluzi Skype.

 3. Kliknite na ime osobe sa kojom želite da razgovarate.

 4. Ako je ta osoba dostupna u usluzi Skype, pošaljite joj poruku ili je pozovite.

Napomena

 • Vaš kontakt će dobiti poruku preko Skype aplikacije na radnoj površini gde god da se nalazi u svetu ili preko okna Poruke ukoliko koristi Outlook.com.

Kako da započnem video ili glasovni poziv sa kontaktom u usluzi Skype?

Ako čitate poruku nekog kontakta u usluzi Outlook.com, postavite pokazivač miša na sliku kontakta, a zatim kliknite na dugme zaSkype audio ili video poziv.

To možete da uradite i na sledeći način:

 1. U usluzi Outlook.com kliknite na ikonu Skype. Trebalo bi da vidite listu svojih kontakata u usluzi Skype.

 2. Izaberite ime osobe sa kojom želite da razgovarate. Ako je ta osoba dostupna i ako su video ili glasovni pozivi podržani, videćete dugmad Video poziv i Poziv.

 3. Kliknite na dugme Video poziv ili na dugme Poziv da biste započeli poziv.

  Kada prvi put započnete video ili glasovni poziv, od vas će biti zatraženo da instalirate dodatnu komponentu za Skype. Prihvatite uslove i odredbe, a zatim instalirajte dodatnu komponentu.

Napomene

 • Ako vaš pregledač ne podržava dodatne komponente, ikona video i glasovnih poziva neće biti prikazana. Koristite Skype aplikaciju na radnoj površini za video i glasovne pozive.

 • Ako dobijete poruku o grešci: „Nažalost, Skype za Outlook.com još uvek ne funkcioniše u ovom pregledaču. Preuzmite najnoviju verziju programa Skype za Windows 8.1 da biste imali najpotpuniji doživljaj“, instalirajte besplatnu aplikaciju Skype za Windows 8.1 iz Windows prodavnice.

 • Vaš prijatelj će primiti poziv preko Skype aplikacije na radnoj površini gde god da se nalazi u svetu ili preko usluge Outlook.com.

 • Glasovni i video pozivi nisu podržani u operativnom sistemu Windows RT 8.1.

Kada kliknem na dugme „Video poziv“ ili „Poziv“, dodatna komponenta za Skype se ne pokreće. Šta bi trebalo da uradim?

Pokušajte ponovo. Ako to ne pomogne, deinstalirajte Skype dodatnu komponentu za veb sa svog računara:

 1. Otvaranje kontrolne table

  • U operativnom sistemu Windows 8 ili Windows RT, brzo prevucite prstom ulevo po ekranu, dodirnite dugme Pretraga (a ako koristite miš, usmerite ga ka gornjem desnom uglu ekrana, pomerite kursor miša nadole, a zatim kliknite na stavku Pretraga), u okvir za pretragu unesite upit Kontrolna tabla, a zatim dodirnite ili mišem izaberite stavku Kontrolna tabla. Zatim dodirnite stavku Deinstaliraj program ili kliknite na nju.

  • U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj program.

  • U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim kliknite na dugme Dodaj ili ukloni programe.

 2. Izaberite stavku Skype programski dodatak za veb, a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj, ili na dugme Ukloni.

 3. U usluzi Outlook.com, u oknu za razmenu poruka kliknite na dugme Video poziv ili Poziv. Od vas će biti zatraženo da ponovo instalirate dodatnu komponentu.

Znam da je neki kontakt dostupan u usluzi Skype, ali se njegova dostupnost ne vidi u usluzi Outlook.com. Šta da radim?

 1. U usluzi Outlook.com kliknite na ikonu „Poruke“.

 2. Ako pri dnu okna za razmenu poruka vidite ikonu Skype, možete da koristite Skype.

 3. Sačekajte nekoliko minuta, osvežite ekran, a zatim proverite ponovo.

 4. Ako se problem i dalje javlja, pretražite forume zajednice.

Imam kontakte koji ne koriste Skype. Da li mogu da pozovem te osobe na Skype u usluzi Outlook.com?

Trenutno, drugima ne možete da šaljete pozive da postanu vaši Skype kontakti preko usluge Outlook.com ili odeljka „Osobe“; za to ćete morati da koristite Skype aplikaciju na radnoj površini.

Da li moji Skype kontakti mogu da me pozivaju ili da ćaskaju sa mnom iz usluge Outlook.com?

Da. Ako ste prijavljeni u Outlook.com i Skype, vaši Skype kontakti mogu da stupe u kontakt sa vama. Možete da ćaskate u okviru okna za razmenu poruka. Ako imate dolazni video ili glasovni poziv, pokrenuće se dodatna komponenta za Skype.

Neki Skype kontakt mi šalje uznemiravajući ili uvredljiv sadržaj. Šta da radim?

Koristite Skype aplikaciju na radnoj površini da biste blokirali kontakt i prijavili uznemiravanje. Više informacija o tome kako da prijavite uznemiravanje ili neželjeni kontakt u programu Skype potražite na stranici posvećenoj privatnosti i bezbednosti u usluzi Skype.

Kako da isključim Skype obaveštenja o porukama u usluzi Outlook.com?

Da biste isključili obaveštenja, kliknite na ikonu za Skype u gornjem desnom uglu da biste otvorili Skype bočnu traku. Zatim, kliknite na ikonu zvuka sa donje desne strane da biste uključili ili isključili obaveštenja o ćaskanju.

Saznajte više o programu Skype

Da biste dobili dodatnu pomoć za razmenu trenutnih poruka, obratite se korisničkoj podršci.

Posetite Outlook.com

Potrebna vam je dodatna pomoć?