Svoj Windows 10 računar lako možete da delite sa članovima porodice. Dodajte članove porodice koristeći opciju „Dodaj člana porodice“ u dijalogu „Postavke računara“ kako bi i oni mogli da koriste računar. Tako ćete uvek pratiti šta se dešava. U svakom trenutku možete da im dozvolite ili blokirate korišćenje računara.

Dodajte decu u svoju porodicu da biste im pomogli da budu bezbednija na mreži. Odrasle osobe u porodici mogu da prikažu izveštaje o aktivnosti dece na mreži, da ograniče dužinu i vreme korišćenja uređaja, kao i da se budu sigurni da ona neće videti neprikladne veb lokacije, aplikacije, ili igre. Upravljajte postavkama porodice na mreži na adresi account.microsoft.com/family, a promene će biti primenjene na svaki Windows 10 uređaj na koji se dete prijavi. Možete da dodate i odrasle osobe u porodicu koje će takođe moći da primene postavke za decu u porodici.

Napomena

 • Ako je vaš računar povezan sa domenom, postavke porodice će možda biti nedostupne. Pitajte administratora sistema.

Prikaži sve

Da biste dodali nekoga u porodicu

 1. Sa Windows 10 računara otvorite Postavke > Nalozi > Porodica i drugi korisnici.

 2. Kliknite na dugme Dodaj člana porodice.

 3. Izaberite opciju Dodaj dete ili Dodaj odraslu osobu.

 4. Unesite adresu e-pošte osobe da biste joj poslali poziv da se pridruži.

 5. Ako nema adresu e-pošte, kliknite na vezu Osoba koju želim da pozovem nema adresu e-pošte.

 6. Kada prihvati poziv iz e-poruke, recite joj da se prijavi u Windows 10 pomoću iste adrese e-pošte na koju ste poslali poziv.

Upravljanje postavkama porodice

 1. Sa Windows 10 računara otvorite prozore Postavke > Nalozi > Porodica i drugi korisnici.

 2. Kliknite na Upravljanje postavkama porodice.

 3. Izaberite postavke koje ćete uključiti za dečiji nalog:

  • Postavka Nedavne aktivnosti vam omogućava da uključite izveštavanje o aktivnostima za dete tako da možete da vidite šta ono pretražuje na mreži. Kada je uključite, na samoj stranici „Nedavne aktivnosti“ možete da vidite koje veb lokacije je dete posetilo, koje aplikacije je preuzimalo, koje igre je igralo i koliko vremena je provelo za svojim uređajima. Izveštaj o aktivnostima takođe može da se dostavlja e-poštom jednom sedmično odraslim osobama u porodici.

  • Postavka Veb Lokacije je mesto gde možete da uključite ograničenja za veb lokacije za dete. Možete da odaberete da blokirate ili dozvolite određene lokacije, kao i da ograničite veb lokacije koje nemaju ocenu prikladnosti za određen uzrast. Ako imate sasvim malu decu, takođe možete da odaberete da im dozvolite da posećuju samo veb lokacije za koje sami smatrate da su bezbedne.

  • Postavka Aplikacije i igre je mesto gde možete da uključite ograničenja za aplikacije i igre. Možete da odaberete da detetu dozvolite da preuzima samo igre sa određenom ocenom prikladnosti za uzrast i da vidite aplikacije i igre koje ste blokirali ili dozvolili.

  • Postavka Vreme provedeno ispred ekrana vam omogućava da ograničite određeni period tokom dana tokom kog vaše dete može da koristi svoje Windows uređaje, kao i ukupno vreme koje dnevno može da provode za svakim uređajem.

Dozvoljavanje nekome da koristi računar, ili blokiranje takvog korišćenja

 1. Sa Windows 10 računara otvorite prozore Postavke > Nalozi > Porodica i drugi korisnici.

 2. Kliknite na člana porodice kome želite da dozvolite ili blokirate korišćenje.

 3. Kliknite na dugme Dozvoli ili blokiraj.

  Postavka se primenjuje samo na ovaj računar.

Napomena

 • Ne možete da uklonite sebe iz porodice ukoliko ste jedina odrasla osoba u porodici, a u njoj i dalje postoje dečiji nalozi. Ako želite da uklonite sebe, najpre ćete morati da dodate drugu odraslu osobu, ili da uklonite sve dečije naloge.

Potrebna vam je dodatna pomoć?