Uključivanje ili isključivanje automatskog ažuriranjaDa bi Windows instalirao važne ispravke čim postanu dostupne, uključite automatsko ažuriranje. Važne ispravke obezbeđuju značajne prednosti kao što su poboljšana bezbednost i pouzdanost. Takođe možete da podesite Windows da automatski instalira preporučene ispravke koje mogu da reše probleme koji nisu kritični i da poboljšaju vaš utisak pri radu sa računarom. Opcionalne ispravke i Microsoft ispravke se ne preuzimaju automatski niti instaliraju.

Više informacija o automatskom ažuriranju i instaliranju Windows ispravki potražite u člancima Windows Update: najčešća pitanja.

Da biste saznali više o tipovima ispravki koje Microsoft objavljuje, pogledajte članak Microsoft terminologija ispravki na veb lokaciji Microsoft.

  1. Otvorite uslugu Windows Update tako što ćete brzo prevući sa desne ivice ekrana, (odnosno, ako koristite miš, postavite pokazivač na donji desni ugao ekrana i pomerajte pokazivač miša nagore), dodirnuti ili izabrati stavku Postavke, dodirnuti ili izabrati stavku Promena postavki računara, a zatim dodirnuti ili izabrati stavku Ažuriranje i oporavak.

  2. Dodirnite ili izaberite stavku Odaberite kako će se instalirati ispravke.

  3. U okviru Važne ispravke odaberite željenu opciju.

  4. U okviru Preporučene ispravke potvrdite izbor u polju za potvrdu Želim da dobijam preporučene ispravke na isti način na koji dobijam važne ispravke.

  5. U okviru Microsoft Update, potvrdite izbor u polju za potvrdu Želim da dobijam ispravke za druge Microsoft proizvode kada ažuriram Windows, a zatim dodirnite dugme Primeni ili kliknite na njega.
Potrebna vam je dodatna pomoć?