Osnovni podaci o verifikaciji u dva koraka

Verifikacija u dva koraka vam pomaže da se zaštitite tako što drugima otežava prijavljivanje u vaš Microsoft nalog.

Ako uključite verifikaciju u dva koraka, dobićete bezbednosni kôd putem e-poruke, telefona, ili aplikacije za potvrdu identiteta svaki put kada se prijavljujete sa nekog nepouzdanog uređaja. Ako je isključena, bezbednosne kodove ćete dobijati i slati samo povremeno i ako možda postoji rizik po bezbednost naloga.

Uključivanje ili isključivanje verifikacije u dva koraka

  1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. U odeljku Verifikacija u dva koraka odaberite opciju Konfiguriši verifikaciju u dva koraka da biste je uključili, ili opciju Isključi verifikaciju u dva koraka da biste je isključili.

  3. Pratite uputstva.

Prikaži sve

Tamo gde ne možete da koristite bezbednosne kodove, koristite lozinke za aplikacije

Pojedine aplikacije (kao što su aplikacije za poštu na nekim telefonima) ili uređaji (kao što je Xbox 360, na primer) ne mogu da koriste obične bezbednosne kodove. Ako nakon uključivanja verifikacije u dva koraka u nekoj aplikaciji ili na nekom uređaju vidite grešku „netačna lozinka“, a sigurni ste da je lozinka tačna, to je znak da će vam za tu aplikaciju ili uređaj biti potrebna lozinka za aplikaciju.

Da biste dobili lozinku za aplikaciju

  1. Posetitestranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. U okviru Lozinke aplikacije kliknite na dugme Kreiraj novu lozinku za aplikaciju. Na ekranu će se pojaviti nova, jedinstvena lozinka za aplikaciju.

  3. U okviru aplikacije ili uređaja koji pokušavate da koristite, unesite tu novu lozinku za aplikaciju umesto uobičajene lozinke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?