Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

Ovaj uređaj ne radi pod operativnim sistemom Windows

Ako želite da proverite neki drugi računar ili da saznate više o ovom računaru, isprobajte sledeće korake:

Prikaži sve

Pronađite informacije o operativnom sistemu u operativnom sistemu Windows 10

 1. Idite na početni ekran Ikona „Start“ menija, ukucajte frazu Osnovni podaci o računaru i zatim izaberite stavku Osnovni podaci o računaru.
 2. U okviru odeljka Računar potražite Izdanje da biste saznali pod kojom verzijom i izdanjem operativnog sistema Windows vaš računar radi.

 3. U okviru odeljka Računar potražite Tip sistema da biste saznali da li vaš računar radi pod 32-bitnom ili 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows.

Pronađite informacije o operativnom sistemu u operativnim sistemima Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)
 2. Dodirnite ili izaberite stavku Računar i uređaji, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Informacije o računaru.

 3. U okviru odeljka Windows možete da saznate pod kojom verzijom i izdanjem operativnog sistema Windows vaš računar radi.

 4. U okviru odeljka Računar potražite Tip sistema da biste saznali da li vaš računar radi pod 32-bitnom ili 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows.

  Stranica sa informacijama o računaru u postavkama računara

  Početni ekran takođe može da vam pomogne da saznate koji operativni sistem koristite. Evo kako on može da izgleda u operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows RT 8.1. Možda ćete videti dugme za pretragu u gornjem desnom uglu.

  Početni ekran u operativnim sistemima Windows 8.1 Update i Windows RT 8.1 Update

Pronađite informacije o operativnom sistemu u sistemima Windows 8 ili Windows RT

 1. Na početnom ekranu otkucajte termin Računar, pritisnite i držite stavku Računar ili kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Svojstva.

 2. U okviru odeljka Izdanje operativnog sistema Windows možete da saznate pod kojom verzijom i izdanjem operativnog sistema Windows vaš računar radi.

 3. U okviru odeljkaSistem potražite Tip sistema da biste saznali da li vaš računar radi pod 32-bitnom ili 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows.

  Postavke sistema na kontrolnoj tabli

Početni ekran takođe može da vam pomogne da saznate o operativnom sistemu. Evo kako on može da izgleda u operativnim sistemima Windows 8 i Windows RT.

Početni ekran u operativnim sistemima Windows 8 i Windows RT

Proverite informacije o operativnom sistemu u operativnim sistemima Windows 7 ili Windows Vista

 1. Kliknite na dugme „Startdugme „Start“, ukucajte Računar u polje za pretragu, desnim tasterom miša izaberite Računar i zatim kliknite na Svojstva.
 2. U okviru odeljka Izdanje operativnog sistema Windows možete da saznate pod kojom verzijom i izdanjem operativnog sistema Windows vaš računar radi.

„Start“ meni takođe može da vam pomogne da saznate više informacija o operativnom sistemu. Evo kako to može da izgleda u operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista.

„Start“ meni i polje za pretragu u operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista

Pronađite informacije o operativnom sistemu u operativnom sistemu Windows XP

 • Kliknite na dugme „Startdugme „Start“, izaberite stavku Pokreni, ukucajte winver i pritisnite taster Enter.