Zašto se neki vizuelni elementi automatski isključuju?


Ako primite poruku da su neki vizuelni elementi isključeni, na primer prozirnost okvira prozora, ili ako primite poruku da je tema promenjena u Basic temu, možda se dogodilo nešto od sledećeg:

  • Pokrenuti program nije kompatibilan sa Aero temama. Kada do toga dođe, neki vizuelni elementi se automatski isključuju. Kada se program isključi, vizuelni elementi koji su bili isključeni automatski se ponovo uključuju.

  • Baterija laptop računara je možda pri kraju. Windows će možda isključiti Aero teme ili prozirnost prozora da bi se uštedela baterija.

  • Promenjena je konfiguracija hardvera ili rezolucija ekrana računara. Ako ste promenili rezoluciju ekrana, grafičku karticu ili podešavanje monitora, računar možda više ne ispunjava minimalne uslove za pokretanje Aero tema.

  • Računar nema dovoljno memorije za istovremeno pokretanje svih otvorenih programa i Aero teme. Ako Windows automatski promeni temu u Basic temu, a vi želite da vratite Aero temu, zatvorite neke prozore da biste oslobodili memoriju, a zatim sledite korake ispod.

Pokretanje alatke za rešavanje problema sa Aero interfejsom

Da biste pokušali ponovo da pokrenete vizuelne elemente kao što je prozirnost, koristite alatku za rešavanje problema sa Aero interfejsom koja automatski može da pronađe i reši probleme.

  • Otvorite program za rešavanje problema sa režimom Aero tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte Program za rešavanje problema, izaberite stavku Rešavanje problema, a zatim u odeljku Izgled i personalizacija izaberite stavku Prikaz Aero efekata na radnoj površini. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Korišćenje Aero teme

Ako alatka za rešavanje problema ne reši problem, pokušajte da promenite temu u Aero temu.

  1. Otvorite postavke izgleda tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte termin boja prozora i izaberite stavku Promena boje i metrike prozora.

  2. U okviru Aero teme kliknite na temu da biste je primenili na radnoj površini.Potrebna vam je dodatna pomoć?