Redovno ažuriranje računara

Uz Windows Update, to je jednostavno i besplatno.

Šta je to Windows Update?

Postoji jednostavna i besplatna usluga koja vam pomaže u održavanju bezbednosti i nesmetanom radu računara. Zove se Windows Update. Treba samo da je uključite i automatski ćete od korporacije Microsoft dobijati najnovije bezbednosne i ostale važne ispravke.

Podešavanje usluge Windows Update je jednostavno. Ako je automatsko ažuriranje već uključeno, na kontrolnoj tabli će se otvoriti Windows Update i prikazati status ažuriranja. Ako još nije uključeno, bićete vođeni kroz odgovarajuće korake da biste to uradili. Posle toga će sva najnovija poboljšanja bezbednosti i performansi biti brzo i pouzdano instalirana na vaš računar.

Proverite svoje postavke

To je (gotovo) automatski proces

Kada uključite automatsko ažuriranje, većina ispravki će se preuzeti i instalirati, a da vi pri tom ne morate ništa da uradite. Međutim, ponekad će usluzi Windows Update biti potreban vaš unos tokom instalacije. U tom slučaju ćete na sistemskoj traci poslova, na krajnoj desnoj strani trake zadataka, videti obaveštenje – obavezno kliknite na njega. Ako ne odgovorite na Windows Update obaveštenje, vaš računar može ostati bez važnog preuzimanja.

Preporučuje se da koristite automatsko ažuriranje, ali ako odaberete da ga ne koristite, obavezno bar jednom sedmično proveravajte da li postoje ispravke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Nabavite najnoviji servisni paket ili ažuriranje za svoju verziju operativnog sistema Windows.

Podrška i ispravke za Windows XP su obustavljene 8. aprila 2014.