Windows Update greška 80070003


Ako prilikom provere da li postoje ispravke dobijete Windows Update grešku 80070003, treba da uklonite privremene datoteke koje Windows koristi za identifikaciju ispravki za računar. Da biste uklonili privremene datoteke, zaustavite uslugu Windows Update, izbrišite privremene datoteke ispravki, ponovo pokrenite uslugu Windows Update i ponovo pokušajte da proverite da li postoje ispravke za Windows.

Alatka za rešavanje problema sa uslugom Windows Update je dostupna za rešavanje nekih problema sa uslugom Windows Update i može vam otkloniti ovu grešku.

Ako prethodni korak nije funkcionisao, pokušajte sledeće korake.

Prikaži sve

Zaustavljanje usluge Windows Update

Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste izvršili ove korake.

 1. Otvorite administrativne alatke tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte termin administrativne alatke, a zatim izaberite stavku Administrativne alatke.

 2. Kliknite dvaput na stavku Usluge. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 3. Kliknite na naslov kolone Ime da biste sortirali imena obrnutim redosledom. Pronađite uslugu Windows Update , kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Zaustavi.

Brisanje privremenih datoteka ispravki

 1. Otvorite stavku „Računar“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Računar.

 2. Kliknite dvaput na lokalni hard disk na kome je instaliran Windows (to je obično disk jedinica C).

 3. Kliknite dvaput na fasciklu Windows i kliknite dvaput na fasciklu Distribucija softvera.

 4. Kliknite dvaput na fasciklu Skladište podataka da biste je otvorili i iz nje izbrišite sve datoteke. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 5. Kliknite na dugme Nazad. U fascikli Distribucija softvera kliknite dvaput na fasciklu Preuzimanje da biste je otvorili, iz nje izbrišite sve datoteke i zatvorite prozor. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Ponovno pokretanje usluge Windows Update

Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste izvršili ove korake.

 1. Otvorite administrativne alatke tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte termin administrativne alatke, a zatim izaberite stavku Administrativne alatke.

 2. Kliknite dvaput na ikonu Usluge. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 3. Kliknite na naslov kolone Ime da biste sortirali imena obrnutim redosledom. Pronađite uslugu Windows Update , kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Pokreni.

 4. Zatvorite prozor Usluge i prozor Administrativne alatke.

Ako i dalje budete dobijali ovu grešku, idite na veb lokaciju Microsoft Answers da biste pronašli dodatnu pomoć.

Brisanje privremenih datoteka ispravki pomoći će u rešavanju problema, ali će takođe izbrisati istoriju u usluzi Windows Update. I dalje možete pregledati ispravke koje su instalirane na računaru tako što ćete otvoriti listu „Instalirane ispravke“.

Prikazivanje ispravki koje su instalirane na računaru

 • Otvorite opciju „Instalirane ispravke“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Programi, a zatim u odeljku Programi i funkcije izabrati stavku Prikaz instaliranih ispravki.

Termin za pretragu pomoći i podrške: WindowsUpdate_80070003Potrebna vam je dodatna pomoć?