Windows Update greška 800f0826


Greška pri ažuriranju operativnog sistema Windows 800f0826 prikazuje se nakon neuspešne instalacije ispravke za Windows i sprečava instalaciju dodatnih ispravki. Greška 800f0826 ne identifikuje ispravku koja je izazvala problem. Ispravka koja je izazvala problem prikazaće drugačiju grešku. Ovaj problem utiče samo na ispravke za Windows i ne sprečava instalaciju ili automatsko dobijanje ispravki za druge Microsoft programe, na primer za sistem Microsoft Office.

Da biste sprečili pojavljivanje greške 800f0826, trebalo bi da identifikujete ispravku koja izaziva problem (prikazaće drugačiju poruku o grešci), rešite problem, a zatim pokušate ponovo da instalirate ispravke. Evo kako:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. U levom oknu izaberite stavku View update history (Prikaži istoriju ažuriranja).

 3. Nađite ispravke za Windows koji se nisu uspešno instalirale. Ispravke čija instalacija nije uspela prikazaće poruku Failed (Nije uspelo) u okviru kolone Status. Zapišite ime neuspele ispravke, a zatim kliknite dvaput na ispravku da biste prikazali više informacija.

 4. U dijalogu Windows Update, pored stavke Error details (Detalji o grešci) pregledajte kôd greške za neuspelu ispravku. Ako opis sadrži grešku 800f0826, kliknite na dugme Close (Zatvori), a zatim ponavljajte 3. i 4. korak dok ne identifikujete ispravku za Windows koja ne uključuje kôd greške 800f0826.

 5. U dijalogu Windows Update, u okviru More Information (Više informacija) ili Help and Support (Pomoć i podrška) sledite veze da biste pokušali da rešite problem, a zatim pokušajte ponovo da instalirate ispravke korišćenjem funkcije „Windows Update“ na kontrolnoj tabli.

 6. Ako prethodni korak nije funkcionisao, pokušajte sledeće korake.

 7. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 8. U desnom oknu kliknite na neku od sledećih veza:

  • Dostupne su važne ispravke

  • Dostupne su opcionalne ispravke

 9. U dijalogu Select the updates you want to install (Izbor ispravki koje želite da instalirate), nađite neuspelu ispravku koju ste zapisali u 3. koraku, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu.

 10. Kliknite na dugme OK (U redu), a zatim izaberite stavku Install Updates (Instaliraj ispravke).

Ako niste uspeli da pronađete ispravku za Windows koja je bila neuspešna zbog neke druge greške, a ne zbog greške 800f0826 ili ako se problem bude ponovo javljao i nakon preduzimanja koraka navedenih iznad, moguće je da greška u nekoj drugoj oblasti operativnog sistema sprečava instalaciju ispravki. Ako se ova greška i dalje bude javljala, pogledajte ovu automatsku alatku za rešavanje problema na Veb lokaciji Microsoft podrške radi dodatnih rešenja ili posetite lokaciju Microsoft Answers radi dodatne pomoći.

Kodovi grešaka na koje se ovo primenjuje:

 • WindowsUpdate_800f0826

 • 0x800f0826Potrebna vam je dodatna pomoć?