Windows Update greška 8024402C


Ako tokom traženja ispravki dobijete grešku funkcije „Ažuriranje Windowsa“ 8024402C, možda ćete morati da izvršite neku od sledećih radnji.

 • Do ove greške je možda došlo zbog programa koji je pokrenut na računaru i koji sprečava usluge za ažuriranje Windowsa (SVCHOST) da pristupe Internetu. Programi koji ovo mogu raditi obuhvataju zaštitne zidove, antispajver softver, Veb akceleratore, programe za Internet bezbednost ili antivirusne programe, kao i proxy servere.

  Ako je pokrenut neki od ovih programa, možda ćete morati da ih isključite dok preuzimate i instalirate ispravke. Preporučujemo da ih ponovo uključite nakon ažuriranja računara. Više informacija potražite u članku Greška prilikom ažuriranja operativnog sistema Windows 80072efd.

 • Ukoliko je vaš računar povezan na mrežu na poslu, ispravke verovatno dobijate putem Windows Server usluga za ažuriranje (WSUS), usluge koja omogućava administratorima mreže da primene ispravke za sve računare na mreži i da upravljaju njima.

  Ukoliko se ovo odnosi na vaš računar, obratite se administratoru mreže. Za više informacija o usluzi WSUS posetite Veb lokaciju usluga za ažuriranje Windows servera (WSUS) . Više informacija o redovnom ažuriranju mreže potražite u članku Redovno ažuriranje računara na mreži.

 • Ako je računar obično povezan sa mrežom na poslu (na primer, ako koristite laptop računar, ali ga trenutno koristite kod kuće ili na nekoj drugoj lokaciji), verovatno ispravke primate putem WSUS-a i ne možete da dobijate ispravke direktnim povezivanjem sa Internetom ili nekom drugom mrežom, na primer kućnom.

  Da biste rešili problem, povežite se sa mrežom na poslu i pokušajte ponovo da proverite da li postoje ispravke ili se obratite administratoru mreže. Da biste pogledali da li ispravkama za računar upravlja WSUS server, sledite ove korake:

  1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

  2. Ako računarom upravlja WSUS, videćete poruku Dobijate ispravke: kojima upravlja administrator sistema u blizini dna stranice.

  Ako računarom upravlja WSUS, možete da pokušate da se povežete sa WSUS serverom na radnom mestu ili putem virtuelne privatne mreže (VPN). Ako to ne funkcioniše, možete da pokušate da se povežete direktno sa Veb lokacijom Microsoft Update tako što ćete izvršiti sledeće radnje:

  1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

  2. Izaberite stavku Proveri na mreži da li postoje ispravke iz usluge Microsoft Update .

 • Ako je računar povezan direktno sa Internetom ili kućnom mrežom (i nikad nije povezan sa mrežom na poslu), možda ćete morati da podesite pregledač da automatski otkriva postavke lokalne mreže (LAN) tako da usluga Windows Update može da se priključi na mrežu i preuzme ispravke. Da biste to uradili, sledite korake ispod.

  1. Otvorite Internet opcije tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Mreža i Internet, a zatim izabrati stavku Internet opcije.

  2. Izaberite karticu Veze, a zatim kliknite na dugme Postavke LAN-a.

  3. U okviru Automatska konfiguracija potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski otkrij postavke, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Neispravna postavka usluge Domain Name System (DNS) za mrežnu vezu takođe može izazvati ovu grešku. Windows Update serverima se može pristupiti putem DNS servera koji su podešeni za tipičan pristup Internetu. Ako je lokalni DNS iz nekog razloga izmenjen, Windows Update klijent možda neće moći da nađe i poveže se sa Windows Update serverom. Proverite lokalni DNS da biste se uverili da je podešen za tipičan pristup Internetu. Više informacija o DNS postavkama potražite u članku Promena TCP/IP postavki.

Ako se ova greška i dalje bude javljala, pogledajte ovu automatsku alatku za rešavanje problema na Veb lokaciji Microsoft podrške ili posetite lokaciju Microsoft Answers radi dodatne pomoći.

Kodovi greške:

 • WindowsUpdate_8024402C

 • 0x8024402CPotrebna vam je dodatna pomoć?