Dodavanje ili promena jezika unosa

Možete olakšati unos teksta ili izmenu dokumenata na više jezika tako što ćete promeniti jezik unosa. Jezici unosa su uključeni u Windows, ali je potrebno da ih dodate na listu jezika da biste mogli da ih koristite.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da dodate ili promenite jezik unosa (01:26:00)
Prikaži sve

Dodavanje jezika unosa

 1. Otvorite opciju „Region i jezik“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, zatim stavku Sat, jezik i region, a potom i stavku Region i jezik.

 2. Na kartici Tastature i jezici izaberite stavku Promeni tastature.

 3. U okviru opcije Instalirane usluge izaberite stavku Dodaj.

 4. Dvaput kliknite na jezik koji želite da dodate, dvaput kliknite na stavku Tastatura, izaberite opcije usluga teksta koje želite da dodate, a zatim kliknite na dugme U redu.

Promena jezika unosa

Pre nego što budete mogli da promenite jezik unosa koji želite da koristite, potrebno je da se uverite da je dodat taj jezik unosa.

 • Na traci jezika kliknite na dugme Jezik unosa i izaberite jezik unosa koji želite da koristite.

  Slika trake „Jezik“
  Traka jezika

  Napomene

  • Ukoliko ne vidite traku jezika, kliknite desnim tasterom miša na traku zadataka, postavite pokazivač na stavku Trake sa alatkama, a zatim izaberite stavku Traka jezika. Više informacija o traci jezika potražite u članku Traka jezika (pregled).

  • Pored promene jezika unosa, možete prilagoditi i tastaturu za određeni jezik ili format. Više informacija o prilagođavanju tastature potražite u članku Promena rasporeda tastera na tastaturi.