Automatsko prebacivanje podrazumevanih štampača između kuće, posla ili škole

Windows 7 nudi korisnu mogućnost automatskog prebacivanja podrazumevanog štampača laptop računara kada otkrije da ste se premestili sa jedne mreže na drugu – na primer, sa kućne mreže na mrežu na poslu.

Ova funkcija, koja se zove štampanje usklađeno sa lokacijom, dostupna je samo u Premium izdanjima operativnog sistema Windows 7. Nalazi se i na laptop računarima i drugim prenosnim uređajima koji koriste bateriju.

Da biste je koristili, dovoljno je da neki štampač postavite kao podrazumevani. Taj štampač nakon toga postaje podrazumevani za mrežu sa kojom ste povezani.

Prikaži sve

Postavljanje podrazumevanog štampača

 1. Otvorite opciju „Uređaji i štampači“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim u meniju „Start“ kliknite na stavku uređaji i štampači.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na štampač i izaberite stavku Postavi kao podrazumevani štampač.

Upravljanje postavkama štampanja usklađenog sa lokacijom

 1. Otvorite opciju „Uređaji i štampači“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim u meniju „Start“ kliknite na stavku uređaji i štampači.

 2. Izaberite štampač i kliknite na dugme Upravljaj podrazumevanim štampačima na traci alatkama.

  Slika dijaloga „Upravljanje podrazumevanim štampačima“
  Dijalog „Upravljanje podrazumevanim štampačima“
 3. Izaberite opciju Promeni podrazumevani štampač prilikom promene mreža.

 4. Na listi Izbor mreže kliknite na mrežu.

 5. Sa liste Izbor štampača odaberite odgovarajući podrazumevani štampač.

 6. Kliknite na dugme Dodaj.

 7. Po potrebi ponovite korake 4, 5 i 6. Kliknite na dugme U redu kada završite.

Napomene

 • Ako ne želite Windows da promenite postavke podrazumevanog štampača kada se premeštate sa jednog mesta na drugo, u dijalogu „Upravljanje podrazumevanim štampačima“ kliknite na Uvek koristi isti štampač kao podrazumevani, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Ako želite da se bežična mreža pojavljuje u dijalogu „Upravljanje podrazumevanim štampačima“, neophodno je da se najmanje jednom uspešno povežete sa tom mrežom.