Izgled programa Windows Media Player se jednostavno menja primenjivanjem maske. Svaka maska ima drugačiji izgled, a većina njih uključuje osnovne funkcije programa Player, kao što je mogućnost podešavanja jačine zvuka. Neke maske nude dodatnu funkcionalnost, uključujući specijalne zvučne datoteke, vizuelizacije i druge prilagođene funkcije. Funkcije koje maska uključuje određuje njen autor. Masku možete da izaberete iz skupa maski koji je obezbeđen uz Player, a možete i da preuzmete još maski sa Interneta.

Napomena

 • Da biste instalirali neke maske, morate biti prijavljeni kao administrator ili član administratorske grupe.

Prikaži sve

Primena maske

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku All programs (Svi programi), a zatim izaberite stavku Windows Media Player.
  Ako je Player trenutno otvoren i nalazite se u režimu „Now Playing (Reprodukuje se)“, u gornjem desnom uglu programa Player kliknite na dugme Switch to Library (Prebaci se u biblioteku)Slika dugmeta „Prebaci se na biblioteku“.
 2. U meniju View (Prikaz) izaberite stavku Skin Chooser (Birač maske).

  Ako meni View (Prikaz) nije vidljiv, moraćete da prikažete traku sa menijima tako što ćete u meniju Organize (Organizovanje) postaviti pokazivač na stavku Layout (Raspored) i izabrati stavku Show menu bar (Prikaži traku sa menijima).

 3. U levom oknu izaberite masku koju želite da primenite. Pojavljuje se pregled maske u desnom oknu.

 4. Kliknite na dugme Apply Skin (Primeni masku).

 5. Da biste se iz maske vratili u biblioteku programa Player, kliknite desnim tasterom miša bilo gde u programu Player, a zatim izaberite stavku Switch to Library (Prebaci se u biblioteku).

Preuzimanje maske sa Interneta

 1. Povežite se sa Internetom.

 2. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku All programs (Svi programi), a zatim izaberite stavku Windows Media Player.
  Ako je Player trenutno otvoren i nalazite se u režimu „Reprodukuje se“, kliknite na dugme Prebaci se na bibliotekuSlika dugmeta „Prebaci se na biblioteku“ u gornjem desnom uglu programa Player.
 3. U meniju Prikaz izaberite stavku Birač maske.

  Ako meni Prikaz nije vidljiv, moraćete da prikažete traku sa menijima tako što ćete izabrati stavku Organizuj, postaviti pokazivač na stavku Raspored, a zatim izabrati stavku Prikaži traku sa menijima.

 4. Kliknite na dugme More Skins (Više maski).

 5. Sledite uputstva na Veb stranici da biste preuzeli masku.

Brisanje maske

 1. U meniju View (Prikaz) izaberite stavku Skin Chooser (Birač maske).

  Ako meni Prikaz nije vidljiv, moraćete da prikažete traku sa menijima tako što ćete izabrati stavku Organizuj, postaviti pokazivač na stavku Raspored, a zatim izabrati stavku Prikaži traku sa menijima.

 2. U levom oknu izaberite masku koju želite da izbrišete i kliknite na dugme Delete selected skin (Izbriši izabranu masku)Slika dugmeta „Izbriši izabranu masku“.